Noul model a fost dezvăluit în cadrul IAA Transportation 2022 Trade Fair în Hanovra, Germania, principala expoziție internațională pentru industria vehiculelor comerciale, unde IVECO a prezentat și cele mai recente inovații în domeniul propulsiei ecologice.

Modelul eDAILY dispune de un set de baterii modulare de 37 kWh care permite optimizarea autonomiei și îl face adaptabil pentru diferite tipuri de misiuni.

IVECO eDAILY păstrează caracteristicile unui model anterior, DAILY, și va fi oferit clienților în toate variantele sale: furgon, cabină și microbuz, de la 3,5 t la 7,2 t.

eDAILY este disponibil în două variante, BEV (baterii electrice reîncărcabile) și FCEV (motor electric cu pile de combustie pe hidrogen).

„Deschidem o nouă eră în lumea vehiculelor comerciale cu noul eDAILY: fără emisii de carbon, cu acces deplin în toate zonele”, a declarat Luca Sra, Președintele Truck Business Unit din grupul Iveco.

eDAILY FCEV, dezvoltat împreună cu Hyundai, este dotat cu pile de combustie cu hidrogen de 90 kW și un motor electric de 140 kW.

Prototipul a fost testat în Europa și asigură o autonomie maximă de 350 kilometri, o sarcină utilă de până la trei tone și un timp de realimentare de până la 15 minute.

eDAILY poate fi echipat cu una, două sau trei baterii. Bateriile beneficiază de o garanție de până la opt ani și până la 250.000 kilometri parcurși.

IVECO oferă cu eDAILY aplicația eDAILY Routing, care interacționează cu vehiculul pentru a estima autonomia acestuia și numărul de încărcări necesare ale bateriei pentru a ajunge la destinație.

Noul model eDAILY poate fi deja comandat în toată Europa, iar livrările vor începe în 2023.

Sursa foto: Shutterstock / meowKa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri