Deși vânzările mașinilor electrice sunt în creștere în toată Europa, deficitul de materie primă pentru construcția acestora, în special a bateriilor, cum ar fi litiul, nichelul și cobaltul, îi fac pe unii specialiști să se întrebe dacă acestea sunt, într-adevăr, soluția cea mai bună.

Prin contrast, aceștia sunt de părere că vehiculele cu combustie pe hidrogen ar putea fi o alternativă mai bună și mai fiabilă, conform Euronews.

Această tendință este cel mai vizibilă în Asia, în Japonia, spre exemplu, guvernul având în plan să vândă 800.000 de astfel de vehicule până în anul 2030.

Mai mult, China are un plan și mai ambițios, anume de a vinde un milion de vehicule pe hidrogen până în anul 2035.

Prin comparație, în Europa există foarte puține mașini de acest tip la vânzare și doar 228 de stații de încărcare.

Acest lucru poate părea însă normal în contextul în care pe piața europeană se vând în acest moment mai multe mașini electrice săptămânal decât în tot anul 2012.

Producătorii de mașini sunt de asemenea scindați în privința acestui subiect, până în acest moment doar Toyota și Honda investind în acest domeniu.

Recent, însă, BMW și-a arătat de asemenea interesul pentru producția de vehicule pe hidrogen, urmând să lanseze o astfel de versiune a modelului iX5, inițial pentru teste, până la finalul anului.

Sursa foto: Shutterstock / Alexander Kirch

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri