Toată lumea face greșeli. Dar, uneori, greșeala unui alt șofer poate deveni problema dumneavoastră. Cu tipul corect de asigurare auto puteți fi sigur că sunteți protejat dacă un șofer neasigurat sau subasigurat vă lovește.

Trebuie să ai asigurare auto?

Da, asigurarea auto este obligatorie pentru șoferii din aproape toate țările. Majoritatea șoferilor au asigurare auto pentru că așa prevede legea, dar asta nu înseamnă că ar trebui să cumpărați doar acoperirea minimă necesară. Există multe motive pentru a cumpăra o asigurare auto.

Principalul motiv pentru care este necesară o asigurare auto este răspunderea dumneavoastră, adică responsabilitatea pentru orice daună pe care o provocați. Deși puteți avea o asigurare opțională pentru acoperirea integrală și de coliziune pentru a vă acoperi vehiculul, asigurările cerute de legile majorității țărilor sunt cele pentru vătămări corporale și daune materiale. Aceste acoperiri - prin intermediul limitelor de acoperire specifice statului - oferă ajutor financiar pentru victimele daunelor pe care le provocați într-un accident. Deoarece vehiculul dumneavoastră are potențialul de a provoca daune fizice sau materiale, trebuie să aveți o asigurare suficientă pentru a acoperi costurile acestor daune.

Cei mai mulți oameni nu sunt conștienți de importanța asigurării. Aceasta este un tip de protecție menit să ofere acoperire pentru circumstanțe sau evenimente neprevăzute, indiferent de modul în care acestea se produc. Este important de menționat că polițele de asigurare sunt foarte diferite unele de altele, iar scopul lor poate fi fie acoperirea unui eveniment care s-ar putea întâmpla în curând, fie a unuia care s-ar putea întâmpla la un moment dat în viitor.

Este utilă asigurarea dacă împrumut mașina?

Da, asigurarea auto este importantă în cazul în care cineva vă împrumută mașina. În mod obișnuit, polița de asigurare auto urmează mașina pe care o acoperă. Astfel, dacă împrumutați mașina unui prieten, în mod normal, asigurarea dumneavoastră auto va acoperi majoritatea cererilor de despăgubire care ar putea apărea în timp ce prietenul dumneavoastră vă conduce mașina.

Beneficiile asigurării auto

Asigurarea auto vă poate ajuta să vă protejați pe dvs. și familia dvs. de cheltuieli uriașe. Investind o sumă mică acum în propria protecție, puteți contribui la evitarea unor cheltuieli costisitoare în viitor. Acoperiri precum asigurarea de coliziune, asigurarea completă, răspunderea pentru daune materiale și răspunderea pentru vătămări corporale pot ajuta la acoperirea costurilor unor cereri de despăgubire costisitoare în cazul unui accident.

Consecințele unui accident de mașină pot fi incredibil de lungi și anevoioase. Cu o acoperire adecvată, puteți evita să negociați cu ceilalți șoferi și proprietari implicați în accident și să gestionați costurile de reparare sau de înlocuire a vehiculului dumneavoastră. O asigurare auto bună vă poate ajuta să vă ocupați de multe dintre aceste bătăi de cap. De asemenea, polița de asigurare auto vă poate ajuta cu remorcarea vehiculului, reparațiile și înlocuirile și acoperirea costurilor pagubelor provocate altor șoferi. Odată ce faceți o cerere de despăgubire pentru asigurarea auto, compania de asigurări vă poate ajuta să gestionați procesul și vă poate sprijini pe parcursul acestuia.

O asigurare auto adecvată vă poate proteja pe dumneavoastră, pe membrii familiei dumneavoastră, pe pasagerii dumneavoastră și pe ceilalți șoferi. Dacă se întâmplă un accident, doriți să știți că aveți acoperirea potrivită pentru a vă ocupa de orice costuri legate de bunuri sau de vătămări corporale care pot apărea. Obțineți o verificare poliță RCA online sau vorbiți cu un broker de asigurări autorizat pentru a afla cum puteți contribui la protejarea dvs. și a familiei dvs.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri