De la un sezon la altul, nevoile pe care le au șoferii se schimbă. Și pentru că iarna nu-i ca vara, nici cauciucurile de vară nu sunt ca cele de iarnă. Așadar, una dintre măsurile pe care trebuie să le ia șoferii atunci când își echipează mașina de drum este să se asigure că aceasta rulează cu cauciucurile potrivite, adaptate sezonului și condițiilor de vreme. De ce este importantă schimbarea la timp a cauciucurilor de vară cu cele de iarnă și ce caracteristici au acestea din urmă, ce variante ai la îndemână atunci când dorești să faci cea mai bună alegere în acest sens, precum și alte informații importante vei afla din acest articol.

De ce este important să înlocuiești anvelopele de vară cu cele de iarnă?

Motivele pentru care este important să înlocuiești anvelopele de vară cu cele de iarnă sunt aproape evidente. Nu este vorba numai despre obligația pe care o au șoferii, prin lege, de a face acest lucru, ci mai ales despre siguranța pe care acest fapt atât de simplu îl oferă șoferilor și pasagerilor pe vreme rea.

Este vorba, așadar, despre faptul că anvelopele de iarnă oferă mult mai multă siguranță atunci când temperaturile sunt scăzute, chiar dacă pe carosabil nu este zăpadă. Acest fapt este dat de caracteristicile pe care le au cauciucurile de iarnă, respectiv modul în care acestea sunt concepute special pentru a reacționa într-o manieră favorabilă la temperaturi scăzute.

Așadar, este bine să reții că modelele de anvelope de iarna pe care le găsești disponibile pe piață nu sunt concepute pentru a rula doar pe zăpadă. Prin structura lor, acestea vor tolera mai bine frigul și nu își vor pierde aderența la fel de repede cum o vor face anvelopele de vară. Cele de iarnă permit o tracțiune pe zăpadă și gheață crescută, iar riscul de acvaplanare este, de asemenea, minimizat.

Cum alegi anvelopele de iarnă potrivite?

Există câteva aspecte cărora trebuie să le acorzi toată atenția necesară atunci când alegi acele cauciucuri de iarna care să se potrivească în mod perfect mașinii tale. Este vorba nu numai despre modelul mașinii, ci și despre caracteristicile pe care le au anvelopele pe care le găsești disponibile pe piață. Acestea diferă în funcție de nivelul de zgomot produs în mers, de calitatea materialului din care sunt realizate, respectiv de bugetul pe care trebuie să îl aloci în vederea achiziției.

Este bine de știut că anvelopele de iarnă care sunt marcate cu M+S (Noroi și zăpadă) sunt printre cele mai cunoscute și răspândite, însă există și anvelopele 3PMSF care sunt concepute special pentru a rula în condiții de iarnă, fiind efectuate teste reale, în conformitate cu standardele de reglementare.

De asemenea, este bine de știut că orice client are la îndemână o soluție sigură și eficientă în vederea alegerii unor anvelope de iarnă potrivite. Este vorba despre site-ul janta.ro, locul din care oricine poate cumpăra anvelopele necesare pentru echiparea mașinii la începutul iernii, dar și roți complete. Pentru ca lucrurile să fie și mai simple, acest site pune la dispoziția utilizatorilor un configurator de anvelope cu ajutorul căruia pot fi identificate în doar câteva secunde jante și anvelope 100% compatibile și omologate pentru autoturismul selectat. Nu este nevoie nici măcar de cunoașterea unor date tehnice în acest sens.

Avantajele oferite de janta.ro

Nu numai că oricine are șansa de a găsi rapid și eficient anvelopele de iarnă din cele peste 200000 de modele sau jantele necesare din cele peste 50000 de modele, dar acest site oferă și posibilitatea de a colabora cu unul dintre cele peste 250 de service-uri partenere din toată România. Nu este nevoie decât să alegi modelul mașinii, iar anvelopele de iarnă potrivite pentru aceasta pot fi livrate în 2 zile lucrătoare la service-ul dorit. Dacă plata este făcută cu cardul, nu îți rămâne decât să te prezinți la ora stabilită pentru montaj, iar mașina ta va fi cu adevărat echipată pentru drumuri în siguranță, chiar și atunci când se înregistrează cele mai scăzute temperaturi din an.

Sursa foto: Freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri