Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări, după o vizită la Uzinele Dacia de la Mioveni, că prin Programul "Rabla" se va sprijini în continuare achiziţia de autovehicule electrice şi hibride, relatează Agerpres.

El a precizat că se ia în calcul atât o creştere a sumei totale alocate programului, cât şi o majorare a primelor de casare, în raport cu rata inflaţiei.

"În programul de guvernare am menţinut şi anul acesta Programul Rabla şi vom continua (...). Chiar a fost o discuţie în acest sens şi trebuie să avem în vedere atât creşterea valorii financiare a programului, cât şi suma de compensare, având în vedere rata de inflaţie.

Deci acesta este modul în care vom continua să sprijinim şi să-i încurajăm pe români să folosească astfel de modele. Iată şi preţul la combustibil ne determină să ne îndreptăm atenţia către o astfel de opţiune", a afirmat Nicolae Ciucă.

Totodată, şeful Guvernului a subliniat că România şi-a propus construirea a 30.000 de staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice, iar peste jumătate din acestea vor fi realizate până la sfârşitul anului 2026 prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"M-am bucurat să văd că şi în ţara noastră se produc astfel de modele şi urmează, de asemenea, să se realizeze acest echilibru între producţia de motoare termice cu introducerea în producţie a motoarelor hibride şi, în final, a celor electrice. Ştim foarte bine că România şi-a propus să dezvolte o reţea de 30.000 de staţii de încărcare electrică, dintre care peste jumătate (...), aproximativ 15.500 vor fi realizate prin PNRR până la sfârşitul anului 2026", a mai spus prim-ministrul.

Premierul Nicolae Ciucă a întreprins o vizită la Platforma Industrială Dacia de la Mioveni, unde a avut o întâlnire de lucru cu managementul companiei.

Sursa foto: Captură video / Facebook - Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri