Producătorul autohton nu putea să rateze Salonul Auto de la Paris și a ales capitala Franței pentru a prezenta o nouă ediție specială a pitorescului Duster. Mat Edition aduce o vopsea care te va pune în dificultate vara și asta la un preț care ar putea să sară de 22.000 euro.

Dacia Duster se pregătește să facă pasul către cea de-a treia generație, dar, până la noul model care va fi prezentat oficial în 2024, Dacia ne oferă o ediție specială bazată pe Duster-ul care ne este alături deja de cinci ani. Denumită Mat Edition, această variantă aduce aminte de echiparea mașinilor din flota serviciilor de informații americane. Practic, ceea ce găsești în nume este ceea ce clienții vor primi, caracteristica diferențiatoare a lui Mat Edition fiind vopseau cu un aspect mat într-o nuanță închis de gri denumită „Comet Grey”.

Dacia spune că este pentru prima dată când oferă un model din gama sa cu vopsea mată și nu o va face pentru mult timp. Conform producătorului de la Pitești, producția va fi foarte limitată și doar câteva sute de exemplare vor fi oferite clienților care se vor putea înscrie pe o listă de comenzi peste câteva luni. Toate Duster-ele Mat Edition vor veni cu același pachet de echipări și aceeași motorizare.

Dacia Duster Mat Edition se prezintă cu un aspect serios

Sub capotă este motorul TCe de 1.332 cmc cu patru cilindri în linie ce produce 150 de cai putere și 250 Nm. Este același motor care se găsește, de exemplu, pe Duster SL Extreme care costă 22.590 euro fără tichete Rabla. Motorul este cuplat la o transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC. La nivel de echipare, Duster Mat Edition are toate echipările standard din gama Duster inclusiv jante de 17 inch vopsite în negru lucios, același finisaj ca și pe capacul oglinzilor și pe antenă.

La interior, climatizarea automată este prezentă, ca și ecranul tactil Media Nav de 8 inch de pe consola centrală care controlează sistemul de infotainment de la bord. Camera multi-view și cardul hands-free sunt și ele incluse. Elementele din interior sunt negre, cu câteva excepții reprezentate de elementele argintii de pe fețele ușilor și volan.

Dacia nu a făcut publice detalii cu privire la preț sau la data efectivă a lansării lui Duster Mat Edition.

Sursa foto: Dacia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri