Iveco Daily este una dintre cele mai populare autoutilitare din Europa. În acest context, compania a decis să creeze un model similar cu motorizare electrică denumit Iveco eDAILY, dezvăluit la sediul companiei din Torino. Mișcarea este importantă inclusiv în contextul competiției tot mai mari pe acest segment de produse, Volkswagen, Ford și Mercedes având de asemenea oferte în acest sens.

Astfel, după o dezvoltare de mai mulți ani a acestui produs, Iveco a lansat nu mai puțin de 200 de modele electrice multi-funcționale, ce urmează să fie produse în serie.

Compania a prezentat câteva dintre acestea într-un eveniment găzduit de sediul Iveco din Torino, după cum urmează:

  • Un model "clasic" de autoutilitară, capabilă să livreze produse "door to door"

  • Un model "mid mile deliver", care livrează produse cu o frecvență mai redusă decât modelul de bază
  • Modelul "excellence" pentru construcții, prevăzut cu o platformă ce poate transporta încărcături de peste 4 tone
  • Modelul "garbage collector", practic un vehicul colector de deșeuri cu o capacitate de 12 metri cubi

  • Modelul "refrigerator", capabil să stocheze produse ce necesită păstrare la temperaturi speciale

Reprezentanții Iveco au pus accent pe construcția modulară a modelului eDAILY, căruia îi pot fi atașate până la trei baterii electrice, două dintre acestea putând fi integrate direct în structura șasiului.

Aceștia au arătat de asemenea că șoferul are la dispoziție un sistem inteligent de calibrare fină a energiei generate, în cazul modelelor prevăzute cu mai mult de o baterie.

Într-una dintre versiunile sale cele mai puternice, eDAILY generează un cuplu de 400 Nm (Newton-metru, n.r.).

Reprezentanții companiei dau asigurări, de altfel, că bateriile instalate pe acest model au o durată de viață de până la 8 ani, cu o garanție de 250.000 de kilometri.

Cât privește autonomia, constructorii arată că, spre exemplu, în cazul unui model dotat cu o baterie de 111 kilowați, structura modulară de trei baterii permite un traseu de 300 de kilometri fără reîncărcare.

Iveco eDAILY este prevăzut de asemenea cu un asistent vocal, așa-numitul "Iveco driver pal", dar și cu un sistem de "power boost" care generează 100% putere nominală.

Noul model eDAILY a mai fost dezvăluit anterior în cadrul IAA Transportation 2022 Trade Fair în Hanovra, Germania, acesta venind la pachet cu aplicația eDAILY Routing, care interacționează cu vehiculul pentru a estima autonomia acestuia și numărul de încărcări necesare ale bateriei pentru a ajunge la destinație.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri