Ediția a 10-a a Allianz Motor Day a propus idei pentru reducerea poluării din domeniul asigurărilor auto. Asiguratorul propune repararea pieselor ca alternativă schimbării lor pentru a reduce poluarea.

Allianz SE a propus o cale prin care impactul industriei de asigurări și reparații auto la nivelul producerii de CO2 poate fi redus considerabil. Compania financiară ce se ocupă de asigurări și de gestionarea activelor a avut pe masa discuțiilor și această temă adesea ignorată cu ocazia ediției din 2022 a Allianz Motor Day.

Discuțiile s-au concentrat pe modalități prin care acest domeniu poate fi mai pietenos cu mediul. O metodă care este ușor de implementat și a cărei impact poate fi crescut este aceea de a decide să repari o componentă. Înlocuirea ei are un impact mai mare asupra mediului, conform experților Allianz.

„În domeniul asigurărilor auto, avem o multitudine de căi la dispoziție prin care putem să reducem emisia de CO2 în atmosferă,” a declarat Klaus-Peter Roehler, membru în Board-ul de management al Allianz SE. „În acest context, găsirea modalităților prin care reparăm un component și nu îl schimbăm este extrem de important.”

După cum arată și asiguratorul, majoritatea accidentelor din trafic produc pagube la nivelul elementelor caroseriei și, în aceste situații, există opțiuni eco-friendly de reparare prin care se produce mult mai puțin CO2 decât este emanat în procesul de fabricare al unei piese noi. „Dacă asiguratorii ar crește cu doar două puncte procentuale cifra reprezentată de reparațiile auto anual, atunci efectul ar fi unul semnificativ,” a adăugat Roehler care a spus că experții din cadrul companiei au calculat că creșterea propusă ar duce la reducerea emisiilor de CO2 cu 30.000 tone pe an, echivalentul anual a 5.100 de gospodării.

Pe lângă această idee, Allianz susține și sistemul de acordare de certificate verzi pentru service-uri, cu scopul de a standardiza niște criterii de sustenabilitate la nivel european reparatori. „În acest fel, clienții vor putea face o alegere conștientă a service-urilor care operează într-o manieră sustenabilă,” a spus Roehler.

Allianz este implicat și pe latura electrificării, susținând inițiativele ce țin de piața electricelor, inclusiv din postura de con-fondator a Alianței Asiguratorilor Net-Zero (NZIA). Această alianță susține proiectul european de reducere a emisiilor cu 55% până în 2030 înainte ca neutralitatea din punct de vedere al emisiilor să fie atinsă în 2050. Găsiți mai mult pe acest subiect al setului legislativ al UE, „Fit for 55”, aici.

Pe lângă susținerea NZIA, Allianz pune la punct și o platformă care ar trebui să ajute clienții să-și aleagă, în cunoștință de cauză, o mașină electrică, platforma oferind informații de ordin tehnic și care țin de infrastructura locală și legislativă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri