Producatorul francez de automobile Renault a semnat un contract cu presedintele argentinian Nestor Kirchner privind o investitie de 250 milioane pesos (80 milioane dolari) destinata lansarii modelului de cost redus Logan pe piata latino-americana, informeaza NewsIn..

Modelul Logan va fi produs la uzina din Santa Isabel (Cordoba) si productia initiala va fi de 35.000 de unitati pe an, aproximativ 82% din productie fiind destinata exportului. Apoi, Renault va invesi 50 milioane pesos pentru productia modelelor Kangoo si Clio, precum si in infrastructura uzinei din Santa Isabel, se spune intr-un comunicat al constructorului.

"Datorita investitiilor in uzina sa din Santa Isabel, Renault estimeaza ca productia va creste la 100.000 de unitati pe an, mobilizand astfel 60% din capacitatea totala de productie", afirma Renault. Grupul francez spera sa creeze astfel un numar de 1.200 de noi slujbe, dintre care 800 vor fi rezervate sub-contractorilor.

Uzina Santa Isabel, construita in 1955, are o capacitate de productie de 165.000 de unitati pe an, exportand modele produse in Europa si in mai multe state din America Latina, precum Brazilia, Uruguay, Chile, Paraguay, Peru, Bolivia, Mexic, Venezuela. Renault a dezvaluit in luna aprilie intentia sa de a lansa modelul Logan pe pietele din Argentina si Brazilia, avand drept tinta clientii familiali.

Construit initial in Romania, modelul Logan este produs momentan si in Rusia, Maroc, Columbia, India si Iran. Renault a precizat ca intentioneaza sa creasca productia modelului Logan pana la aproximativ un milion de unitati pana in 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri