Primăria Capitalei a depus cerere de finanţare, la Administraţia Fondului pentru Mediu, în vederea instalării a 166 de staţii de reîncărcare pentru maşinile electrice, anunţă edilul general, Nicuşor Dan, preluat de Agerpres.

"Cele 166 de staţii, cu 322 de puncte de reîncărcare, vor fi montate în apropierea instituţiilor publice/imobilelor care sunt în proprietatea/administrarea municipiului Bucureşti. O staţie de reîncărcare va fi formată din minimum două puncte de reîncărcare. Valoarea totală a proiectului 'Dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi/sau hibrid plug-in în localităţi, prin instalarea de staţii de reîncărcare cu putere normală' este de 11.522.269, 22 lei, inclusiv TVA, din care valoarea eligibilă - 9.955.754,60 lei, inclusiv TVA", scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Cele 166 de staţii de reîncărcare se vor adăuga celor 40 care urmează a fi amplasate în baza unui protocol de colaborare existent între Administraţia Străzilor şi Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti, menţionează primarul general.

"Prin stimularea utilizării vehiculelor electrice, contribuim la îmbunătăţirea calităţii mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, şi dezvoltăm transportul ecologic", mai precizează acesta.

Pe 10 noiembrie, consilierii generali au aprobat hotărârea în baza căreia Primăria Capitalei solicită Administraţiei Fondului pentru Mediu o finanţare în vederea montării a 166 de staţii de reîncărcare, cu 332 de puncte destinate vehiculelor electrice sau hibrid plug-in.

Comisia Europeană a publicat, pe 14 aprilie 2021, un pachet legislativ amplu denumit "Pregătiţi pentru 55" (Fit for 55), care urmăreşte să transpună în legislaţie obiectivele Pactului verde. Pachetul "Pregătiţi pentru 55" se referă la obiectivul UE de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990. Un element esenţial al efortului de reducere a emisiilor provenite din transportul rutier îl reprezintă tranziţia către combustibili alternativi, cu emisii mai reduse de carbon, iar energia electrică constituie sursa nouă "cel mai frecvent utilizată", în special pentru autoturisme, se explică în referatul de aprobare.

În acest context, Administraţia Fondului pentru Mediu a elaborat Programul privind dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi/sau hibrid plug-in. Finanţarea programului se realizează din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră încasate la Fondul pentru Mediu.

"O staţie de reîncărcare va fi formată din minimum două puncte de reîncărcare, alimentate de acelaşi punct de livrare, care permite încărcarea simultană a vehiculelor electrice în curent alternativ la o putere de minimum 3,7 kW şi maximum de 22 kW la nivelul fiecărui punct de reîncărcare. (...) Staţiile de încărcare vor fi accesibile publicului", se arată în referatul de aprobare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri