Porsche vrea să demonstreze abilitățile modelului Taycan Cross Turismo în condiții de aderență precară. Germanii ar fi putut să dovedească aceste calități ale berlinei electrice în multiple moduri, dar au ales s-o ducă pe un stadion american și să cheme la „întâlnire” un monster truck construit special pentru competiția Monster Jam. Din fericire, au făcut public și videoclipul ca să vedem și noi ce s-a întâmplat.

Porsche Taycan Cross Turismo este, în linii mari, o electrică hibridă. Este electrică deoarece, sub caroserie, se găsește o baterie de 93,4 kWh care „hrănește” două motoare electrice ce dezvoltă (în total) 469 de cai putere și 499 Nm. Pe de-altă parte, este hibridă fiindcă Porsche a încercat să îmbine un estate, cu o berlină sportivă și un crossover în același model. De această dată, germanii au vrut să arate că Taycan-ul cocoțat este bun și pe suprafețe alunecoase.

Nu este pentru prima dată când Porsche vrea să dovedească abilitățile modelelor sale în condiții dificile, dar, acum, vorbim despre o „cascadorie” de PR - la propriu. Astfel, Porsche l-a adus pe Leh Keen, pilot de curse în Porsche Carrera Cup North America și fost concurent în cursa de 24 de ore de la Le Mans, și l-a pus la volanul unui Taycan Cross Turismo. Trimis într-un stadion american pe care se dispută, în mod normal, etapele de Monster Jam, Keen s-a întâlnit cu Linsey Read.

Aceasta nu a venit singură, însă, aducând cu ea monster track-ul cu care concurează în competițiile de profil. Monster Jam este o competiție cu ștate vechi în SUA, care propune fanilor o combinație greu de refuzat: multe monster truck-uri și, respectiv, multe rampe în interiorul unui stadion. Zeci de mii de oameni se adună să urmărească monștii de 700-900 de cai putere care sar unii peste alții, se dau peste cap folosind rampe abrupte sau execută wheelie-uri.

Leh Keen a putut vedea toate acestea de la bordul Taycan-ului care s-a distrat, păstrând, totuși, o distanță respectabilă de monster truck. „Nici nu-l puteam vedea (pe Leh) de la bordul monster truck-ului,” a declarat Read, în timp ce Keen a comparat experiența cu o cursă împotriva unui bloc. „Ușurința cu care monster truck-ul se deplasează pe macadam este uluitoare, am tras cu ochiul la vitezometru și ne apropiam uneori de 160 de km/h, în interiorul stadionului. De aceea a trebuit să păstrez distanța, deși camionul lui Read este extrem de agil,” a spus acesta.

Sursa foto: Porsche

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri