Constructorul auto german BMW AG a decis să îşi dubleze investiţiile pe care le va face la fabrica de la Debrecen, Ungaria, până la peste două miliarde de euro, prin adăugarea unei fabrici care va asambla baterii destinate automobilelor electrice, şi unde vor fi create peste 500 de noi locuri de muncă, informează Bloomberg, citat de Agerpres.

Anterior, grupul german intenţiona să cheltuie un miliard de euro pentru uzina de la Debrecen, care urmează să fie inaugurată în 2025, şi unde urmează să fie produse 150.000 de automobile pe an.

Amplasarea unei fabrici unde vor fi asamblate celule de baterii în apropiere uzinei de la Debrecen va ajuta BMW să eficientizeze logistica pentru producţia următoarei sale generaţii de automobile electrice, a informat vineri constructorul german într-un comunicat de presă.

"Legătura strânsă dintre asamblarea de baterii şi producţia de vehicule face parte din strategia noastră", a spus Markus Fallboehmer, vicepreşedinte pentru producţia de baterii la BMW.

Anterior, grupul chinez Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. a anunţat cea mai mare investiţie făcută vreodată în Ungaria, 7,3 miliarde de euro pentru producţia de celule de baterii, ceea ce face din Ungaria un hub important pentru producţia de vehicule electrice din Europa.

BMW intenţionează să producă 150.000 de vehicule pe an la uzina de la Debrecen, un oraş situat la aproape 40 de kilometri de graniţa cu România. Acesta va fi prima uzină construită în Europa de BMW în ultimele două decenii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri