Tramvaiele produse de Astra Arad ar fi trebuit să intre în circulație pe 1 decembrie, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Cele 15 garnituri ce au intrat deja în posesia STB așteaptă încă din iulie să fie folosite pe linia 41, dar abia acum Comisia de Recepție din cadrul Primăriei Capitalei a terminat evaluarea documentelor și a dat undă verde intrării tramvaielor în circulație, conform lui Nicușor Dan.

Saga tramvaielor Astra pare să fi ajuns la final. Primarul Nicușor Dan a anunțat printr-o postare pe Facebook că acestea au trecut de recepția finală și vor ajunge în oraș peste câteva zile. Cei de la Buletin de București au contactat, la începutul lunii, municipalitatea pe această temă, iar întârzierea intrării în cerculație a acestor tramvaie ar fi motivată și de deciziile luate de fosta administrație.

Tramvaiele ar fi trebuit să intre în circulație începând din luna septembrie pe ruta lui 41, primele garnituri ajungând la STB încă din vară. Au apărut, însă, diverse probleme, inclusiv unele legate de dimensiunile tramvaielor în raport cu peroanele stațiilor. Inițial, contractul impunea livrarea a câte patru tramvaie pe lună. Fosta administrație organizase o licitație pentru achiziționarea de tramvaie care a fost câștigată de un alt furnizor, dar licitația a fost refăcută ca urmare a unei decizii a Curții de Apel București. Astfel s-a ajuns la Astra Arad, în contextul în care Bucureștiul suferă de pe urma unui deficit serios de tramvaie.

Municipalitatea ar trebui să mai achiziționeze cel puțin încă 100 de garnituri, asta în condițiile în care aproape 8 din 10 tramvaie aflate în prezent în circulație și-au depășit durata de viață. În urma sesizărilor făcute de fosta administrație, intrarea în uz a tramvaielor Astra Imperio a fost întârziată, iar primele tramvaie ar fi trebuit să apară pe străzi începând cu data de 1 decembrie. Cum, însă, procesul de verificare al omologării și recepția finală s-au prelungit, tramvaiele proiectate special pentru Capitală vor putea fi văzute abia peste câteva zile.

Sursa foto: Nicușor Dan/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri