Max Verstappen a devenit, anul acesta, primul dublu campion mondial de Formula 1 al Olandei, reușind să câștige 15 Grand Prix-uri din 22 programate în sezonul recent încheiat. Ambele titluri obținute de Verstappen au fost la bordul monoposturilor Red Bull Racing propulsate de motoare Honda, iar japonezii i-au făcut cadou lui Verstappen un Civic Type R anul trecut. Acea mașină este din nou la vânzare

Honda Civic Type R este printre cele mai bune hot hatch-uri pe care le poți cumpăra în acest moment. Mașina din aceste imagini este, însă, mai specială, deoarece a fost condusă o vreme chiar de Max Verstappen, campionul en-titre din Formula 1. Olandezul a primit modelul „Max Verstappen Edition” pentru a-l folosi în viața de zi cu zi în perioada în care a fost pilot oficial Honda. Japonezii au furnizat motoare celor de la Red Bull Racing până în 2021, iar anul acesta agregatele au fost rebrand-uite, deși vin de la aceeași sursă.

Mașina este un Civic FK8 cu o vechime de patru ani. În tot acest timp, modelul vopsit în culoarea „Championship White” a parcurs aproape 58.000 kilometri și a fost pus la vânzare de către proprietarul care a achiziționat-o în urmă cu un an. CarNext a organizat o licitație, în parteneriat cu Verstappen, mașina având un preț de pornire de 33.333 euro, făcând referire la numărul de concurs al lui Max. Se pare că persoana care a câștigat licitația din urmă cu 12 luni s-a distrat destul cu mașina lui Verstappen și acum ea este, din nou, la licitație, dar pe Catawiki.

Licitația se încheie peste o săptămână (19 decembrie), iar prețul în acest moment este 24.000 de euro, fiecare doritor fiind obligat să licteze în „pași” de câte 1.000 de euro fiecare. Cei de la Catawiki au estimat că mașina se va vinde cu un preț de aproximativ 50.000-60.000 de euro. Verstappen a semnat atât bordul, cât și bara spate a Civic-ului care este înmatriculat în Olanda. În plus, se pare că, la pachet cu mașina, vine și o șapcă Red Bull Racing care are, la rândul său, autograful lui Verstappen.

Autograful lui Verstappen nu este singurul lucru tare despre Honda Civic Type R

Acest Civic Type R este bazat pe generația a 10-a a legendarului Civic și a fost înlocuit de un model nou anul acesta. Lansată în 2017, mașina a fost construită în Marea Britanie și oferă, pe piața europeană și cea niponă, 316 cai putere din motorul K20C1 de doi litri turbo, cu patru cilindri în linie. Mașina a restabilit, după lansare, mai multe recorduri pe circuite celebre ale lumii precum Nurburgring-Nordschleife. Noul Type R (FL5) este echipat cu același motor, dar este mai greu.

Sursa foto: Catawiki

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri