BMW a devenit, peste noapte „DeeMW”. În interval de câteva zeci de minute, conturile de pe cele mai importante rețele sociale ale mărcii germane au început să încarce content cu o linie vizuală schimbată, pozele de profil de pe Facebook, Instagram și Twitter sugerând că șefii din Munchen ar fi decis o schimbare de nume. Nu este, evident, vorba despre așa ceva, dar reacțiile de la fani, atât pro, cât și contra, curg, iar asta a și fost intenția BMW.

Nu, BMW nu și-a schimbat acum, înainte de sezonul sărbătorilor de iarnă, numele în „DeeMW”. Deși câteva publicații de profil au scris că paginile bavarezilor ar fi fost ținta atacurilor unor hackeri care-și doresc să-i ironizeze pe bavarezi, pare a fi, mai degrabă, vorba despre autoironie. Așa cum notează cei de la AutoEvolution, mișcarea este concertată, cu un set de indicatori vizuali ce se păstrează pe toate platformele aparent sparte (și chiar și pe site-ul oficial).

Vorbim de paginile BMW Group de Facebook, pagina BMW de pe Instagram, dar și cea de Twitter - acolo a fost schimbat și screen name-ul în „DEE”. Nu știm, încă, la ce se referă „Dee” (B-ul din BMW se referă la originile mărcii, Bavarian Motor Works). Astfel, pe contul de Twitter au apărut mai multe secvențe video scurte narate într-o voce feminină cu mesaje criptice precum „I'm taking over now!” (Eu preiau acum controlul!). Nu se știe ce vor cei de la BMW să anunțe prin această mișcare, dar alte publicații și-au adus aminte de hack-ul suferit recent de Kia.

Fanii au luat cu asalt paginile BMW pentru a-și arăta ori nemulțumirea, ori pentru a ironiza această schimbare de imagine. Au fost și câțiva care au fost nemulțumiți de decizia germanilor de a „pângări” un nume atât de cunoscut de dragul generării de buzz. Contul de Instagram al companiei a reacționat în direcția ironizării publicului care nu înțelege situația.

Ce este clar este că CES 2023 (Consumer Electronics Show) se apropie, Las Vegas-ul găzduind în perioada 5-8 ianuarie cel mai mare eveniment de tech din lume. BMW ar putea pregăti o nouă generație a asistentului său personal sau o nouă inovație la capitolul de conducere autonomă și își pregătește terenul în această manieră neobișnuită. BMW ar putea să și lanseze un concept inovator, blindat cu tehnologii de ultimă-generație, în timpul CES sau să-și facă propriul eveniment în timpul CES, dar separat - așa cum s-a mai văzut în timpul marilor saloane auto din ultimii ani.

Capturi de ecran: onturile de SM ale BMW au fost împânzite de postări cu o tentă amuzantă în ultimele 3 ore

Dacă nu vă place numele Dee ar trebui, poate, să vă schimbați opinia dacă vă doriți un BMW, căci este foarte posibil să aveți pe buze acest nume foarte des în BMW-urile acestui deceniu.

Sursa foto: BMW

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri