Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat 30 de noi de contracte de finanţare prin componenta C10 - Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de 39,7 milioane lei, pentru dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde, incluzând asigurarea unor puncte de reîncărcare vehicule electrice, relatează Agerpres.

Conform unui comunicat transmis luni de MDLPA, contractele, în valoare totală de 39.734.045,57 lei, au fost încheiate cu autorităţile publice locale din 30 de unităţi administrativ-teritoriale şi vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin înfiinţarea unor sisteme de management local, modernizarea şi extinderea sistemelor de monitorizare şi supraveghere video a spaţiului public, precum şi asigurarea unor puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Până în prezent, prin cele trei componente ale PNRR, au fost semnate 3.009 contracte de finanţare, în valoare totală de 20.783.368.356,25 de lei, a precizat ministrul.

Situația punctelor de încărcare pentru mașini electrice în România

Conform Asociației Producătorilor de Automobile Europeni (ACEA), problema acoperirii reduse a rețelei de puncte de încărcare pentru mașini electrice este, în continuare, una pregnantă chiar și în țările vest europene, România fiind departe de media europeană la acest capitol. În țara noastră, statistica arată că avem 1,7 puncte de încărcare la 100 de kilometri.

Țările de Jos au cele mai multe puncte de încărcare din Uniunea Europeană, circa 90.000 față de aproape 1.200 câte există, în prezent, în România. Practic, Olanda are atâtea puncte de încărcare cât alte 23 de state membre la un loc. Germania este pe poziția secundă la numărul de puncte de încărcare cu aproximativ 60.000. Dacă ne raportăm la numărul total de chargere de pe suprafața Uniunii, pe spațiul României sunt doar 0,4% din total.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri