Wyoming ar putea să se îndrepte pe o cale complet opusă trendurilor din prezent. Astfel, statul american, al doilea cel mai rural din SUA, ar putea să interzică vânzarea de automobile electrice din 2035. Acela este anul în care state precum California vor lua decizia opusă, adică încetarea comercializării de mașini noi pe benzină. Politicienii din Wyoming au venit, însă, cu precizări.

Politicienii republicani vor să ridice un semnal de alarmă cu privire la situația locurilor de muncă din statul Wyoming în contextul electrificării parcului auto din Statele Unite. Astfel, sub oblăduirea mai multor co-semnatari din Camera Reprezentanților și din Senat, a apărut un proiect legislativ care prevede „scoaterea de la vânzare a mașinilor electrice până în 2035”. Textul de lege este, însă, mult mai nuanțat. Politicienii din Wyoming care susțin acest proiect doresc, de fapt, să aducă în atenția organelor de la centru situația statelor precum Wyoming în care mulți oameni lucrează în industriile de gaze și petrol.

Senatorul republican Jim Anderson, citat de Washington Post, a declarat că „vrem să ne opunem deciziilor de interzicere a vanzării de automobile noi cu motoare cu ardere internă care au apărut în state precum New York sau California.” Anderson se referă la decizia acestor state, dar și a altora, de a opri vânzarea de mașini noi cu motorizare tradițională și poluantă începând cu 2035. Tocmai de aceea, cei care au scris legea au trecut același an ca dată limită pentru comercializarea de EV-uri noi.

Cu toate acestea, Anderson și ceilalți co-semnatari nu vor, de fapt, să oprească vânzarea acestor mașini nepoluante. „Nu am vreo aversiune față de mașinile electrice. Oricine care-și dorește o astfel de mașină ar trebui să poată să o facă și am chiar și prieteni și rude care au EV-uri,” a subliniat politicianul care a dorit să explice că republicanii vor să apere economia statului care „se bazează pe producția de petrol și gaze.” Astfel, oamenii din Wyoming ar trebui ca, în mod voluntar, să cumpere mai puține EV-uri pentru a susține economia locală.

În 2021, din Wyoming au plecat mai bine de 85 de milioane de butoaie de petrol nerafinat, statul din vestul SUA fiind pe poziția a opta în clasamentul statelor producătoare de petrol. „Suntem interesați ca deciziile care sunt luate pentru a combate așa-numită criză climatică sunt practice în viața reală,” a declarat Brian Boner, un alt co-semnatar. „Nu apreciem dorința altor state de a ne forța să abordăm o tehnologie care nu este, încă, viabilă,” a mai adăugat Boner, referindu-se la rețeaua limitată de puncte de încărcare pentru EV-uri din Wyoming, unul dintre statele cu populație scăzută (doar 600.000 de persoane).

„Industriile producătoare de gaze și petrol s-au numărat printre marii angajatori din Wyoming în ultimul secol și nu vrem să le pierdem,” se menționează în textul de lege. Conform datelor cele mai recente, aproape 20.000 de persoane lucrează doar în industria petrolieră, care se extinde constant. În 2017, doar 7.000 de persoane lucrau în acest domeniu în Wyoming.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri