Maşinile Companiei Parking dotate cu camere de filmat vor verifica, începând de săptămâna viitoare, dacă şoferii au plătit parcarea în zona centrală a Capitalei, anunță Agerpres.

"Am digitalizat serviciul de Parking. Primele maşini full electrice, cu camere de filmat digitale, au venit în municipiul Bucureşti. Aceste maşini vor ieşi în stradă începând de săptămâna viitoare să vadă dacă aţi plătit parcarea", a anunţat, vineri, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, într-o postare pe Facebook.

În octombrie 2022, Compania Municipală Parking anunţa pe SICAP două licitaţii pentru achiziţia de parcometre la o valoare totală estimată de 10.928.100 lei şi de autoutilitare şi autoturisme în valoare estimată de 3.065.000 lei - 18 autoturisme cu motor electric, o autoutilitară tip furgon cu rampă manuală din aluminiu, un autoturism hibrid şi un autoturism cu motor electric capacitate mare.

Alte două licitaţii, lansate în septembrie 2022, vizau materiale de semnalizare şi soluţii de monitorizare şi verificare video, în valoare totală de până la 1.813.000 lei.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu informa atunci că au început investiţiile pentru modernizarea serviciului de parking, iar programul prevede ca locurile de parcare să fie monitorizate video, precum şi montarea de sisteme de monitorizare video pe maşinile Companiei Parking, care vor patrula în perimetrul parcărilor publice şi vor oferi informaţii în timp real asupra gradului de ocupare.

Totodată, parcometrele vor fi dotate cu ecran tactil HD; platformă software configurabilă, care permite plata prin intermediul tehnologiilor moderne - card bancar sau preplătit, telefon, ceas inteligent, Apple Pay, Google Pay, QR code.

Potrivit lui Bujduveanu, va fi optimizată şi extinsă posibilitatea de plată digitală fie prin aplicaţie, fie prin sms, fie prin abonamente care pot fi integrate în instrumentele de plată oferită de telefon. În parcările publice care permit acces controlat va fi eliminată interacţiunea dintre utilizator şi agentul constatator al Companiei de Parking. Vor fi montate bariere, dotate cu sisteme de plată digitală sau sisteme de monitorizare video.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri