Un nou studiu a constatat că Germania ar putea economisi de aproape trei ori mai multe emisii de dioxid de carbon decât se credea anterior dacă ar reduce limita de viteză pe autostrăzi la 120 de km.

Datele transmise de Agenția Federală de Mediu (UBA) au arătat că o limită de viteză de 120 de kilometri pe oră, pe autostrăzile din Germania, ar reduce emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 6,7 milioane de tone pe an. Într-un studiu anterior, cu o metodologie diferită, reprezentanții se așteptau ca această limită să genereze o reducere cu până la 2,6 milioane de tone pe an a emisiilor de carbon.

Ce ar presupune o limită de viteză pe anumite drumuri din Germania

Ministerul Transporturilor s-a pronunțat cu privire la ce ar însemna o limitare a vitezei pe drumurile din Germania. Oficialul a spus că o limită generală de viteză ar duce la o schimbare a traficului de pe autostrăzi, pe drumurile secundare, ducând la mai multe blocaje și mai multe accidente în orașe, scrie Reuters.

Fluxul de trafic și siguranța rutieră s-au dovedit a fi cele mai mari pe autostrăzi”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru sursa citată. Acesta a adăugat că guvernul a convenit asupra unor măsuri eficiente pentru a-și atinge obiectivele climatice, unde nu era inclusă o limită generală de viteză.

Pe măsură ce Germania plănuiește să-și atingă neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2045, aceste noi rezultate ale studiului UBA crește presiunea pusă pe ministerul Transporturilor, condus de partidul liberal FDP. Instituția trebuie să înceapă să accelereze programul de reducere a CO2, într-un sector în care această inițiativă are loc cel mai lent.

Organizațiile ecologiste spun că programul nu merge suficient de departe, îndemnând guvernul să introducă limite de viteză pe autostrăzile sale. Unii activiști s-au lipit chiar de drumurile din Berlin și alte orașe germane pentru a atrage atenția asupra importanței reducerii vitezei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri