Vremea rea continuă să afecteze traficul rutier în România, dar și schimbul de mărfuri. Un val de frig polar a paralizat activitatea pe mai multe porturi, iar pe mai multe drumuri din țară traficul a fost fie restricționat, fie oprit din cauza zăpezii. ANM a anunțat că gerul va continua și a emis un cod galben valabil în 13 județe pentru următoarele trei zile, conform Agerpres.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de vreme deosebit de rece şi ger persistent, valabilă până sâmbătă pe raza a 13 judeţe. Conform prognozei de specialitate, în intervalul 8 -11 februarie, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureşului şi Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea şi dimineaţa va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 şi -18 grade.

Judeţele vizate de noua atenţionare sunt: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş. Harghita, Covasna, Sibiu şi Braşov. Meteorologii precizează că nopţile şi dimineţile vor fi, local, geroase şi în restul ţării, astfel că temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 şi -8 grade.

Pentru municipiul Bucureşti, prognoza meteorologică arată că, în intervalul 8 februarie, ora 10:00 - 11 februarie, ora 10:00, vremea va fi rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între de 0 şi 4 grade, iar cele minime între -8 şi -6 grade, mai coborâte în zona periurbană, până în jurul valorii de -10 grade.

Traficul, restricționat sau oprit în mai multe județe

Pe toate tronsoanele de drumuri naţionale, europene, judeţene şi comunale din Maramureș se circulă în condiţii de iarnă, iar pe DN 18, în Pasul Prislop (1.400 metri altitudine) din Munţii Maramureşului a nins, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă. În plus, circulaţia rutieră pe drumurile naţionale DN 22 între Râmnicu Sărat şi Băile şi DN 23B între Măicăneşti şi Ciorăşti a fost închisă miercuri, din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii reduse, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pe lângă cele menționate anterior, există și un număr de patru drumuri pe care s-au impus restricții de tonaj. Astfel, pe DN 2C, între Costeşti (judeţul Buzău) şi limita judeţului Ialomiţa, circulaţia este restricţionată pentru autovehiculele de peste 3,5 tone în timp ce pe DN 2, între Mărăcineni şi Oreavu, pe DN 22, între Grădiştea şi Brăila, şi pe DN 2B, între Brăila şi Vizireni restricţiile se aplică pentru autovehiculele de peste 7,5 tone.

De asemenea, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia, mai arată sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri