Mercedes-Maybach S580e este varianta chiar mai opulentă a limuzinei PHEV pe care Mercedes-Benz o comercializează încă din 2020. Sub numele Maybach sunt arondate dotări mai exclusiviste decât pe un S580e obișnuit, deși trenul de rulare este identic. Mașina va fi disponibilă inițial doar în China, dar va ajunge și în alte țări din Asia și în Europa în lunile următoare.

Mercedes-Maybach S580e este genul de automobil care există pentru că anumite persoane putred de bogate consideră că luxul oferit de un Mercedes-Benz S-Class obișnuit nu este de ajuns. Practic, o limuzină care, în varianta aceasta, începe de la 126.000 de euro poate fi considerată banală de un anumit public, iar inginerii din Stuttgart știu asta.

Tocmai de aceea a fost creată versiunea Mercedes-Maybach care vine cu mai mult crom, câteva sigle Maybach, alte jante și un interior parcă și mai rafinat. Sub capotă se află același motor de 3.000 cmc cu șase cilindri în linie care dezvoltă 367 de cai putere și 500 Nm. Pe lângă acesta, regăsim un motor electric care adaăugă încă 150 de cai putere și 440 Nm, ceea ce înseamnă că întregul sistem oferă 510 cai putere și 750 Nm în sarcină normală. Evident, cifrele sunt identice ca în cazul lui Mercedes-Benz S580e, deci și demarajul (5,1 secunde de la 0 la 100 km/h) și viteza maximă de 250 km/h sunt la fel. Nu poți trece de 140 de km/h dacă rulezi, însă, în modul full-electric.

Bateria este de 28 kWh, iar echiparea standard include un charger de 11 kW, deși unul de 60 kW este disponibil opțional. Dacă alegi acest charger, poți încărca bateria în doar 30 de minute. În modul electric, mașina are o autonomie de 100 de kilometri (WLTP). Dacă această cifră este realizabilă în viața de zi cu zi poate fi o altă discuție, mai ales că unii constructori supralicitează autonomia mașinilor lor PHEV sau nivelul lor de poluare. Cert este că îți vei da seama când te uiți la un Mercedes-Maybach S580e, versiunea aceasta având o semnătură luminoasă cu LED-uri albastre.

„Acest model reprezintă un pas important în transformarea brand-ului nostru plin de istorie și împingerea sa către viitor,” a declarat producătorul german care vinde cam 1.100 de unități Mercedes-Maybach în China lună de lună - asta când un Mercedes-Maybach S580 fără hibridizare costă 195.000 euro. După această lansare urmează cea a primului model 100% electric prezentat sub sigla Maybach, anume SUV-ul Mercedes EQS. Maybach a vândut 21.600 de mașini în 2022, cu aproape 40% mai multe decât în 2021, iar acest record ar putea să fie bătut, pentru al treilea an la rând, în 2023, dat fiind că piețele-cheie pentru Maybach (China, Coreea, Japonia, piețele din Orientul Mijlociu) nu par să dea semne de sațietate.

Sursa foto: Mercedes-Maybach

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri