Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a semnat contractele de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din Capitală (BTMS).

Cât vor costa semafoarele inteligente din București

Nicușor Dan a precizat că valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 25 de milioane de euro, din care fonduri nerambursabile 12,5 de milioane de euro, anunță Agerpres.

Potrivit edilului general, modernizarea sistemului de semaforizare inteligentă din Bucureşti se realizează în patru etape distincte, iar contractele semnate le vizează pe primele trei.

Nicuşor Dan a spus că prima etapă presupune modernizarea şi reconfigurarea a 85 de intersecţii, aferente unui număr de cinci radiale care asigură legătura dintre ieşirile importante din oraş cu zona centrală: şoseaua Colentina, şoseaua Alexandriei, bulevardul Iuliu Maniu, şoseaua Bucureşti - Târgovişte, şoseaua Berceni. El a precizat că această etapă include şi amplasarea în Capitală a 220 de staţii de încărcare maşini electrice.

Primarul general a informat că, prin etapa a doua, se urmăreşte creşterea capacităţii centrului de trafic actual, iar a treia presupune modernizarea a aproximativ 185 de intersecţii existente, incluse în sistemul actual BTMS, dar aflate în diverse stadii (fără conexiune prin fibră optică, bucle inductive nefuncţionale, etc.). El a punctat că se au în vedere noi soluţii de detecţie a vehiculelor (camere video, senzori magnetici, etc.).

Potrivit edilului general, în a patra etapă proiectul cuprinde reabilitarea/modernizarea a 194 de intersecţii semaforizate existente şi înrolarea în sistemul actual BTMS, la care se adaugă 80 de intersecţii sau treceri de pietoni nesemaforizate, dar care necesită semaforizare şi includere în BTMS. El a adăugat că pentru aceste investiţii Primăria Capitalei va aplica în cadrul altor programe de finanţare nerambursabilă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri