Volkswagen intenționează să construiască doar EV-uri începând cu 2033, dar această tranziție nu va încheia povestea modelului Golf. Celebrul nume pare că va continua, constructorul din Wolfsburg dorind să lanseze un hatchback de mici dimensiuni care să se numească altfel, iar un prototip va fi prezentat chiar în luna martie.

Volkswagen mizează totul pe electrificare, dorind să acopere toate segmentele cu gama ID formată din EV-uri. Constructorul german a prezentat recent „nava amiral” a familiei electrice, berlina ID.7, dar la celălalt capăt ar putea să se afle o mașină care nu va purta titulatura ID. Volkswagen pare că se pregătește să lanseze un concept care va arăta direcția de design a acestui model compact de oraș. Acesta trebuia să se numească ID.2, dar surse dau de înțeles că va fi utilizat numele Golf și că, mai apoi, va apărea și un Golf GTi electric.

Volkswagen a produs 50.401 e-Golfuri până să-l înlocuiască cu ID.3, dar numele Golf va reveni în familia electrică

Informațiile apărute sugerează că noul Golf electric va fi comercializat alături de Golful cu motor cu ardere internă, ceea ce nu reprezintă o noutate. Primul Golf electric, lansat în 2013 la Salonul Auto de la Frankfurt, a făcut parte din familia generației a șasea a hatchback-ului german și a fost comercializat, începând cu 2015, sub titulatura e-Golf. Mașina se lăuda cu o autonomie de 190 kilometri (NEDC). Primul update, venit în 2017, a crescut autonomia până la 201 kilometri grație unei baterii lithium-ion de 35,8 kWh. Producția s-a încheiat, însă, în 2020, înainte de lansarea a optei generații a Golfului.

Volkswagen a prefațat modelul compact cu conceptul ID.Life în 2021, dar prototipul ce va fi prezentat în martie va arăta mai aparoape de modelul de serie. Mașina va măsura 4,25 metri lungime, ceea ce înseamnă că va fi mai lungă decât Polo-ul, care va fi pensionat curând. Prin comparație, Golf-ul actual măsoară 4,284 metri și modelul electric ID.3 are 4,261 metri lungime.

Volkswagen ID.3 va avea un model sub el, dar cu dimensiuni similare

Varianta sportivă GTi, înrudită cu Cupra UrbanRebel (care va fi asamblat în aceeași uzină spaniolă) pe parte tehnică, ar putea să fie prezentată la scurt timp după modelul cuminte. Volkswagen ar putea să organizeze un eveniment special cu ocazia ediției din acest an a festivalului VW de la Worthersee, din mai (dacă evenimentul nu va fi anulat). Platforma folosită va fi MEB Plus care poate folosi un motor electric „hrănit” de baterii de tip litiu-ion.

Sursa foto: Volkswagen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri