Tesla și CEO-ul său Elon Musk au fost dați în judecată luni de acționari care i-au acuzat că exagerează eficacitatea și siguranța tehnologiilor Autopilot și Full Self-Driving ale vehiculelor electrice vândute, scrie Reuters.

Într-o acțiune colectivă depusă la tribunalul federal din San Francisco, acționarii au spus că Tesla i-a înșelat timp de patru ani cu declarații false care ascundeau modul în care tehnologiile sale, „creau un risc grav de accident și vătămare". Tehnologiile Tesla de pilot automat sunt suspectate ca fiind o posibilă cauză a mai multor accidente mortale.

Ei au spus că prețul acțiunilor Tesla a scăzut de mai multe ori pe măsură ce adevărul a devenit cunoscut, inclusiv după ce Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostradă (NHTSA) a început să investigheze tehnologiile și a raportat că oficialii Comisiei pentru Valori Mobiliare (SEC) investighează afirmațiile lui Musk cu privire la tehnologiile de pilot automat.

Prețul acțiunilor a scăzut, de asemenea, cu 5,7% pe 16 februarie, după ce NHTSA a forțat rechemarea a peste 362.000 de vehicule Tesla echipate cu software beta Full Self-Driving, deoarece ar putea fi nesigure în jurul intersecțiilor.

Tesla a spus că a acceptat retragerea, deși nu a fost de acord cu analiza NHTSA.

Procesul demarat de acționarul Thomas Lamontagne solicită despăgubiri nespecificate pentru acționarii Tesla în perioada 19 februarie 2019 - 17 februarie 2023. Directorul financiar Zachary Kirkhorn și predecesorul său Deepak Ahuja sunt, de asemenea, inculpați.

Musk, al doilea cel mai bogat om din lume, este așteptat la Ziua investitorilor Tesla de 1 martie pentru a promova capacitatea de inteligență artificială a companiei și intenționează să-și extindă gama de vehicule.

Sursa foto: Shutterstock / Rokas Tenys

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri