Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 26% în februarie, la 74.441 unităţi, a şaptea lună de creştere consecutivă, pe fondul atenuării deficitului global de semiconductori. Dacia se numără printre constructorii care profită de redresarea situației, clienții britanici făcând coadă pentru a pune mâna pe automobilele românești.

În februarie, Dacia a vândut 1.589 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 319,26% faţă de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 379 unităţi. În topul celor mai bine vândute modele în februarie se află Vauxhall Corsa, Vauxhall Mokka, Ford Puma, Nissan Juke şi Hyundai Tucson.

În februarie, vehiculele hibride plug-in au reprezentat aproximativ un sfert din înmatriculări, anul acesta urmând ca pe şoselele din Marea Britanie să fie 488.000 de astfel de maşini. Luna trecută, înmatriculările de maşini noi au scăzut pe doar două segmente - "executive" (un declin de peste 15%) şi "limuzine de lux" (o scădere de 6,3%), arată datele SMMT.

"După şapte luni de creştere, nu este o surpriză că sporeşte încrederea în viitorul sectorului auto din Marea Britanie. Totuşi, este vital ca Executivul să profite de fiecare oportunitate pentru a sprijini piaţa auto, care are un rol important în economia britanică şi în ambiţiile climatice ale ţării. Bugetul va trebui să includă măsuri de stimulare a tranziţiei la maşinile electrice şi hibride plug-in, sporind accesibilitatea şi numărul punctelor de încărcare pentru vehicule electrice", a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

În primele două luni din acest an, vânzările de maşini noi în Marea Britanie au urcat cu 18,50%, la 206.435 unităţi. În perioada ianuarie-februarie 2023, Dacia a vândut 2.232 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 56,67% faţă de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 2.232 unităţi. În 2022, Dacia a vândut 27.221 de vehicule pe piaţa britanică, o creştere de 54,95% faţă de 2021, când a înmatriculat 17.568 de unităţi.

Marea Britanie este printre piețele pe care Dacia continuă să urce, la fel ca și în Germania sau Franța

Vânzările Dacia cresc cu aplomb și în alte țări vest-europene, nu doar în Albion. Autocritica a raportat, bazându-se pe datele KBA, că, în februarie, Dacia a înregistrat 4.792 de mașini înmatriculate pe piața din Germania, în creștere cu 18,6% față de februarie 2022. După primele 2 luni din 2023, constructorul de la Mioveni a adunat 10.463 de unități pe piața germană, cu 30,3% mai mult decât în perioada similară de anul trecut.

În plus, citând CCFA, același portal a anunțat că Dacia a înregistrat 11.900 de mașini înmatriculate pe piața din Franța, în creștere cu 33,9% față de februarie 2022. După primele 2 luni din 2023, constructorul de la Mioveni a adunat 23.438 de unități pe piața franceză, cu 43,25% mai mult decât în perioada similară de anul trecut. Dacia a avut cea mai bună performanță în intervalul ianuarie-februarie la nivelul grupului Renault. Alpine a înregistrat o scădere de 18% a înmatriculărilor, în timp ce Renault a avut o creștere de 11,8%.

Sursa foto: Dacia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri