UPDATE 16:02 - Potrivit datelor obţinute până la acest moment, în total cinci cetăţeni români, dintre care unul cu dublă cetăţenie, au fost implicaţi în gravul accident de circulaţie din Ungaria, a precizat Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE 13:07 - O persoană a murit şi 39 de persoane au fost rănite, dintre care zece copii, într-un grav accident de circulaţie provocat de o furtună de praf în Ungaria.

Știrea inițială

Pe o autostradă din Ungaria a avut loc un accident auto după ce mai multe camioane și autovehicule s-au ciocnit din cauza unei furtuni de praf. La scurt timp de la impact, a izbucnit și un incendiu uriaș. Printre răniți se află și trei români.

Autoritățile au confirma că trei cetăţeni români sunt implicaţi în accidentul grav care a avut loc pe autostrada M1 din Ungaria, unul dintre ei fiind grav rănit, potrivit Agerpres.

"Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetăţean român, prin intermediul numărului de telefon de urgenţă, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14,25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule. (...) Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află şi trei cetăţeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autorităţile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unităţi medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgenţă", se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.

Ambasada României la Budapesta anunță că va continua dialogul cu autorităţile locale pentru informaţii legate de unităţile medicale la care au fost transportate persoanele rănite şi cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, precizează sursa citată.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri