Un test realizat de cei de la Carwow a arătat cât de puternic poate fi Tesla Model X PLAID, în comparație cu două super mașini italiene, construite de Ferrari și Lamborghini, modelul creat de oamenii lui Musk demonstrând că se poate bate „sportivele” din Cizmă într-o clasică „liniuță”.

Pe pista de teste s-au aflat Model X PLAID, cu motor electric, dar un model capabil să genereze o putere de 1.200 cai putere, un Ferrari SF90 Stradale, de 986 cai putere și un Lamborghini Aventador SVJ V12 de 770 cai putere.

Testele au constat în trei „liniuțe” cu pornire de pe loc pe o lungime de 400 de metri, iar una fiind adjudecată fără drept de apel de Model X, cealaltă a fost câștigată de SF90 Stradale, iar ultima a fost extrem de apropiată între cele două modele, care au trecut cam în același timp linia de finish. Modelul Lamborghini Aventador nu și-a depășit niciun adversar, în niciuna din cele trei probe.

Alte două „liniuțe” au constat în curse de 800 de metri, dar cu start lansat de la 50 km/p. Și în aceste teste, Model X PLAID și-a arătat puterea de accelerare, doar că modelul de la Ferrari s-a dovedit mai puternic, datorită vitezei de vârf mult mai mari, dar și caroseriei mult mai aerodinamice decât modelul creat de compania lui Elon Musk.

Nici la această probă, Taurul din Boogna nu a reușit să-și depășească rivalii din acest test.

Puteți urmări în întregime testele în clipul de mai jos.

Sursa foto: Captură video / YouTube / carwow

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri