Numărul autoturismelor produse în România, în primele două luni ale anului în curs, a ajuns la 87.328, în creştere cu 10,14% faţă de intervalul similar din 2022, conform datelor publicate de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), scrie Agerpres.

La nivelul lunii februarie 2023, producţia naţională de autoturisme a fost de 48.760 de exemplare, mai mult cu 9,8%, în comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, când erau consemnate 44.411 de unităţi. Potrivit sursei citate, în perioada ianuarie - februarie din acest an, în România au fost produse 87.328 de autoturisme (+10,14% faţă de acelaşi interval din 2022).

Dintre acestea, 57.676 de unităţi au ieşit pe poarta uzinei Dacia de la Mioveni, iar 29.652 de unităţi de la uzina Ford Otosan din Craiova. În plus, vânzările de mașini noi sunt în creștere după primele două luni ale anului față de cifrele de la începutul anului trecut, iar cota de piață a modelelor electrificate este tot mai mare. Astăzi, o cincime din mașinile vândute sunt electrificate.

APIA a informat că „februarie 2023 vine cu o creștere de 43,1% a înmatriculărilor de autovehicule faţă de luna similara a anului precedent. Dacă ne raportăm la anii anteriori, luna februarie 2023 este în creștere cu 71,9% față de perioada similară din anul 2021 şi cu 39,5% faţă de februarie 2020.” Comunicatul arată că trendurile pe care organizația le-a prezentat pentru anul 2023 arată traiectoria corectă, cumpărătorii întorcându-se în showroom-uri și, mai mult decât atât, optând în număr cât mai mare pentru mașini „verzi”.

Sursa foto: Dacia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri