Noile modele Mercedes-Benz GLE sunt disponibile pentru comandă în rețeaua națională de vânzare. Vorbim de facelift-ul care a fost prezentat recent, acesta aducând câteva schimbări de ordin vizual, dar și echipări în plus - atât pe modelele obișnuite, SUV sau Coupe, dar și pe cele care poartă sigla Mercedes-AMG.

Mercedes-Benz a decis că este vremea ca SUV-ul GLE, dar și fratele său geamăn cu o caroserie ceva mai zveltă și o lunetă îndreptate (aproape) spre soare, merită o împrospătare. Pe lângă micile schimbări estetice, cea mai mare noutate este reprezentată de propulsorul cu tehnologie plug-in hybrid nou. Acesta se adaugă ofertei de motorizări electrificate care este îmbogățită prin acest mid-cycle update. Actualul GLE este continuatorul clasei ML și a fost introdus în 2019.

Conform informațiilor oficiale, echiparea standard a modelelor AMG a fost extinsă semnificativ prin comparație cu cea a modelelor anterioare. În cazul SUV-ului GLE 53 4MATIC+, aceasta include plafonul panoramic electric, scaunele din față încălzite, asistența adaptivă pentru faza lungă a farurilor și integrarea smartphone-ului. Există, de asemenea, sistemul de evacuare AMG Performance , sistemul audio surround Burmester, pachetul Memory, pachetul de parcare cu cameră 360 de grade, pachetul 'Keyless Go' și sistemul de asistență pentru unghiul mort.

Cea mai recentă generație a volanului AMG Performance este, de asemenea, regăsită în cazul tuturor echipărilor. În cazul modelului GLE 53 4MATIC+ Coupe, echiparea standard este și mai luxoasă: controlul climatizării pentru scaunele din față, realitate augmentată MBUX pentru navigație și farurile Multibeam LED sunt, de asemenea, incluse în această echipare.

Această configurație din fabrică este valabilă și pentru SUV-ul GLE 63 S 4MATIC+. În cazul modelului GLE 63 S 4MATIC+ Coupée clienții pot beneficia, de asemenea, de pachetul 'Air Balance', de scaunele față multicontur și de head-up display (HUD). Asistentul interior MBUX, suporturile de pahare cu temperatură controlată și proiectorul de logo cu animație specifică AMG la deschiderea portierelor din față sunt, de asemenea, incluse în echiparea standard.

Modificări de finețe ale design-ului exterior

Noile modele se disting în partea frontală prin luminile de zi cu LED care beneficiază de un nou design. Versiunile 53 au, de asemenea, un spoiler frontal revizuit, cu prize de aer laterale de formă expresivă, cu un design asemănător unei aripi de avion. Din punct de vedere vizual, acest lucru le aseamănă mai mult cu modelele cu opt cilindri. Partea din spate este caracterizată de luminile spate cu LED redefinite. Două culori noi se adaugă gamei anterioare de vopsele, respectiv vopsea Manufaktur gri Alpine și vopseaua metalizată albastru Sodalite.

Primele GLE SUV și GLE Coupé vor ajunge la partenerii de vânzări din Europa începând cu luna iulie 2023. Versiunile plug-in hybrid pot fi deja comandațe. Prețurile pentru SUV-ul GLE îmbunătățit încep de la 85.055,253 euro pentru GLE 300 d 4MATIC. Versiunea coupé cu același motor pornește de la 97.562,15 €.

Ca parte a actualizării modelului, Mercedes-Benz a extins echiparea standard. GLE 300 d 4MATIC rulează pe jante din aliaj ușor de 19 inch, ca dotare standard. Anterior, jantele de 18 inch erau standard pe modelul entry-level al SUV-ului GLE. Modelul GLE Coupé dispune acum de exteriorul AMG Line ca dotare standard, ceea ce anterior reprezenta un cost suplimentar. De asemenea, Mercedes-Benz și-a modificat ofertele pentru clienți prin gruparea unor importante dotări opționale. Aceste pachete oferă clienților posibilitatea de a economisi până la 15 procente din prețul mașinii.

Sursa foto: Mercedes-Benz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri