Un atac cibernetic a zguduit Ferrari. Constructorul din Modena a confirmat că datele personale a mai multor clienți ai mărcii au ajuns în mâinile unor hackeri, dar a comunicat că operațiunile sale, respectiv informațiile ecu privire la comenzi, nu au fost compromise. Ferrari n-a vrut să comunice nici când s-a descoperit acest atac de tip ransomware, nici numărul de persoane afectate.

UPDATE: În urma publicării materialului, Bitdefender a transmis wall-street.ro clarificări cu privire la incidentul care a avut loc la Ferrari. Îl redăm mai jos în integralitate.

„În 21 martie 2023, unele instituții de presă au anunțat că Ferrari S.p.A. a fost victima unui atac cibernetic. Compania Bitdefender nu a fost implicată în acest incident. Deși Bitdefender a devenit anul trecut partener oficial al Scuderia Ferrari, echipa de Formula 1 a companiei Ferrari, în acest moment al parteneriatului, Ferrari nu folosește încă niciun produs sau serviciu de securitate cibernetică Bitdefender în operațiunile sale. Cu toate acestea, reprezentanții Bitdefender au luat legătura cu Ferrari și au oferit asistență în caz de nevoie.”, precizează reprezentanții Bitdefender.

Știre inițială:

Ferrari a comunicat public, pentru prima dată, cu privire la un atac cibernetic de tip ransomware care a afectat bazele de date ale companiei. Informația a apărut pe site-ul Ferrari, dar fără multe informații importante. Nu știm nici câți oameni au fost afectați, nici dacă Ferrari poate aprecia, în acest moment, întreaga gravitate a incidentului.

Ferrari și-a informat, separat, și clienții cu privire la acest atac, CEO-ul Ferrari Benedetto Vigna spunând că „anumite date legate de clienți, cum ar fi nume, adrese de reședință, email-uri și numere de telefon” au ajuns în mâinile celor care au orchestrat atacul. Totuși, compania a anunțat că nu deține informații cum că hackerii ar fi pus mâna și pe numere de cont sau date legate de plăți sau alte detalii de ordin financiar. În plus, nu s-au scurs nici informații cu privire la comenzile viitoare și nici cele legate de listele de așteptare sau lista de clienți detaliată.

Se pare că persoanele din spatele atacului ar fi cerut bani de la Ferrari, compania demarând imediat o anchetă internă, ajutată de o companie de cyber security. Nu știm despre ce companie este vorba, dar știm că românii de la Bitdefender sunt parteneri de cyber security ai Ferrari, numele lor fiind afișat și pe monoposturile din Formula 1 ale Scuderia Ferrari. Compania italiană a declarat că autoritățile competente au fost informate și că Ferrari nu va da curs cererilor hackerilor.

Un alt detaliu pe care nu-l cunoaștem în acest moment este dacă atacul din această săptămână are legătură cu un alt atac ce s-ar fi petrecut toamna trecută. Cei de la TechCrunch.com au amintit de acest incident din octombrie, negat la acea vreme de Ferrari. Un grup de hackeri denumit „RansomEXX” au anunțat că ar fi reușit să spargă bazele de date ale Ferrari, grupul prezentând pe site-ul său circa 7 GB de date confidențiale care ar fi fost furate de la compania italiană.

Sursa foto: Ferrari

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri