Uzina Dacia de la Mioveni a fabricat modelul Jogger cu numărul 100.000, iar constructorul autohton a anunțat că mașina în cauză este un exemplar hibrid care a fost comandat de un client din România.

Dacia Jogger a fost lansat, în premieră mondială, la Salonul auto de la Munchen, în toamna anului 2021. Acum, după doar un an și jumătate, MPV-ul Dacia a atins o bornă importantă de vânzări, deși nu s-a numărat printre cele mai căutate modele Dacia pe piața internă. În 2022, Jogger s-a numărat printre primele 10 cele mai populare modele din România, dar în urma altor mașini din gama Dacia ca Logan, Sandero, Duster sau Spring.

Chiar și așa, Jogger este lider al segmentului C-Break din România încă din primul an de comercializare (cu peste 2.600 de unități comercializate în România, în 2022). Per total, până la sfârșitul lunii februarie 2023, peste 4.200 de exemplare Dacia Jogger și-a găsit clienți la noi.

Chiar și așa, peste 90% din producția modelului este destinată exportului, cu precădere în țările Europei Occidentale. Principalele piețe externe ale modelului Jogger sunt: Franța: 18.501 unități, urmată de Germania (11.351 unități), Italia (7.993 unități), Spania (4.467 unități) și Marea Britanie (3.848 unități). Dacia a avut un an 2022 foarte bun, dominând pe piața din România, iar 2023 a început chiar mai bine pentru constructorul de buget din grupul Renault care a consemnat creșteri notabile pe mai multe piețe din Europa.

Dacia Jogger cu numărul 100.000 este un model hibrid cu șapte locuri, în echipare Extreme. Jogger-ul hibrid oferă o propulsie mild-hybrid care combină un agregat de 1.600 cmc pe benzină care dezvoltă 90 de cai putere, respectiv un motor electric de 50 de cai putere „hrănit” de o baterie de 1,2 kWh (230v). Autonomia este de peste 900 de kilometri (în ciclul WLTP). Bateria dispune de o garanție de 8 ani sau 160.000 de kilometri. Conform datelor anunțate deja, Jogger-ul hibrid atinge 100 km/h cu start de pe loc în 10,1 secunde și are capacitatea să-și reîncarce bateria sistemului hibrid prin modul de regenerare (modul B de rulare). Dacia a anunțat emisii de doar 112 g/km pentru acest model.

Sursa foto: Dacia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri