Circulaţia prin Pasajul Unirii va fi restricţionată, de joi dimineaţa până la sfârşitul acestei săptămâni, pe sensul dinspre Universitate către Tineretului, pe banda din proximitatea scuarului ce separă cele două sensuri de mers, pentru lucrări de turnare a fundaţiilor noii porţi de gabarit, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, poarta de gabarit va fi montată la intrarea în tunelul rutier.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnele de circulaţie, precum şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi la faţa locului.

După recentele lucrări de reconfigurare a tramei stradale, încheiate cu montarea unui nou scuar în zona mediană a Bulevardului Dimitrie Cantemir, care nu doar că va separa fluxurile de trafic, ci va fi folosit și pentru susținerea fundațiilor proaspăt turnate ale noilor porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise de 3,5 metri, pentru circulația vehiculelor prin Pasajul Unirii, constructorii încep, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la orele 23.30, montarea efectivă a acestor sisteme. În timpul realizării acestor lucrări, circulația în Pasajul Unirii se va desfășura în condiții normale, anunță Primăria Sectorului 4, printr-un comunicat de presă.

Confecționate din metal, noile porți de presemnalizare au fost deja livrate de către producători, iar începând din această noapte, acestea vor fi puse pe poziție. Ulterior finalizării operațiunilor de montare, pe noile porți de presemnalizare vor fi montate echipamentele eletronice de avertizare în caz de depășire a înălțimii maxime admise de 3,5 metri, pentru circulația vehiculelor prin Pasajul Unirii.

Totodată, dacă și condițiile metorologice vor fi prielnice, va fi refăcută și partea carosabilă, mai exact va fi turnat un nou covor asfaltic, pe care vor fi marcate noile benzi de circulație, atât cele clasice, cât și cele rezonatoare, cu rol de avertizare.

Noile sisteme suplimentare de semnalizare pentru circulația în Pasajul Unirii au fost proiectate de către specialiști ai Universității Tehnice de Construcții București și ai Brigăzii de Poliție Rutieră, cu zeci de ani de experiență în domeniul semnalizării și avertizării rutiere, precum și avizate de către Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri