Automobile Bavaria a lansat pe piata romaneasca a doua generatie a gamei marcii MINI care se afla in portofoliul BMW din 2000 si este o varianta moderna a automobilelor MINI produse de British Motor Corporation intre 1959 si 2000, potrivit unui comunicat al importatorului.

Automobilul MINI este disponibil in patru versiuni, diferite ca motorizare, si design. Cele patru versiuni sunt One, Cooper, Cooper S si Cooper D. Puterile motorului variaza intre 95 de cai - la Mini One si 175 de cai la versiunea Cooper S. Cooper e disponibil cu un motor pe benzina de 120 cai putere, in timp ce Cooper D are un motor diesel de 110 cai putere, conform comunicatului Automobile Bavaria.

Fata de prima generatie, sasiul si suspensiile sunt modificate, iar masina ofera o "senzatie de kart", a precizat producatorul conform NewsIn. Potrivit acestuia, noul MINI este in medie cu sase centimetri mai lung decat generatia anterioara care nu se mai comercializeaza. In Romania, noul MINI Cooper si Cooper S se comercializeaza de la inceputul anului, iar din 26 mai au intrat in showroomuri MINI One si MINI Cooper Diesel.

Preturile CIP pentru versiunea standard in Romania variaza intre 13.980 euro pentru One si 19.480 euro pentru Cooper S, iar la decapotabile, preturile variaza intre aproape 17.000 euro si 22.300 euro. Cooper D nu are versiune decapotabila.

Masinile MINI, automobile premium de clasa mica, sunt produse din 2001 la fabrica din orasul britanic Oxford. In aprilie 2007, fabrica a produs modelul cu numarul un milion. Din 2000, BMW Group a investit 560 de milioane euro in fabrica engleza pentru a creste capacitatea de productie, de la 100.000 de masini anual, la 200.000. In prezent, fabrica are 4.700 de angajati, iar productia va ajunge in viitor la 240.000 de masini pe an.

Vanzarile MINI in Romania au crescut in ultimii trei ani de la 59 de unitati in 2004, la 87 in 2005, ajungand la 97 de masini anul trecut. Marca a avut in 2006 mult sub 0,1% din piata auto romaneasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri