O companie din China va deschide, prin subsidiara KSHG Auto Harness GmbH din Germania, o linie de producţie pentru piese şi componente auto într-un parc tehnologic din comuna Băcia, în apropiere de oraşul Simeria, investiţia va genera aproximativ 400 de locuri de muncă, a anunţat miercuri Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, care s-a întâlnit cu reprezentanți ai companiei care se numără și printre furnizorii Volkswagen.

O delegaţie formată din reprezentanţii companiei chineze KSHG Auto Harness GmbH, pare a grupului Kunshan Huguang Automotive Electric, cei ai unei bănci chineze, ai parcului tehnologic CT Park II Deva şi ai Primăriei Băcia a fost primită miercuri de preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor. Printre cei prezenți s-au numărat și Min Chen – CEO și Chuck Guo – Managing Partener, ai Bank of China Romania, dar și Lixin Guo – Director General și Lexuan Li – Departamentul Corporații.

„Am fost informat despre intenţiile companiei chineze de a deschide în cel mai scurt timp, la Băcia, o linie de producţie care va asigura piese şi componente auto pentru Grupul VAG, dar și pentru Mercedes-Benz. Este pentru prima dată în ultimii şase ani când producătorul de automobile german este interesat de cooptarea unui nou furnizor. Investiţia companiei chineze de la Băcia, care va deveni funcţională în cadrul CT Park II, va asigura în prima etapă de funcţionare aproximativ 400 de locuri de muncă", a precizat Laurenţiu Nistor, citat în informarea de presă transmisă de CJ Hunedoara.

Potrivit acestuia, judeţul Hunedoara este atractiv pentru investitorii străini datorită forţei de muncă disponibilă, infrastructurii de transport şi poziţionării geografice.

„Sunt avantaje de care, dacă cei interesaţi vor ţine cont, numărul celor care vor investi în deschiderea de noi unităţi de producţie va creşte. Dezvoltarea infrastructurii rutiere şi de utilităţi, concomitent cu adaptarea programelor de studii în acord cu cererea de pe piaţa forţei de muncă, vor contribui la creşterea nivelului de atractivitate al judeţului Hunedoara pentru noi investiţii", a mai afirmat preşedintele CJ Hunedoara.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri