O șoferiță activă pe platforma Uber Eats a fost surprinsă de pachetul ciudat pe care l-a primit de la un utilizator al aplicației care apoi s-a făcut nevăzut. Suspectând că pachetul ar putea conține substanțe interzise, șoferița s-a îndreptat către Poliție, dar asta i-a adus un rating negativ pe aplicație și o reacție neplăcută din partea unui angajat de la customer service.

Pe anumite piețe. Uber oferă un serviciu denumit Uber Connect care le permite utilizatorilor să-i folosească pe șoferii din aplicație pe post de livratori. Aceasta este și povestea lui Jess, o șoferiță din Australia care încearcă, acum, să-și recupereze banii pe călătorie, dar și să scape de feedback-ul negativ primit în aplicație de către utilizatorul suspect.

Pe 22 aprilie, Jess, șoferița cu pricina, a cules punga de plastic în fața unui restaurant din orașul Mascot, fără să i se spună ce se află înăuntru, scrie Sydney Morning Herald. „I-am transmis un mesaj destinatarului cu privire la conținutul pungii, iar el mi-a spus că ar fi vorba doar despre pastă de dinți”, a povestit Jess care a fost pusă pe gânduri de acest răspuns, „deoarece mi-a venit greu să cred că cineva ar plăti 16 dolari australieni (aproape 50 de lei) ca să livreze niște pastă de dinți”.

Astfel, Jess a decis să ducă pachetul la poliție, în ciuda apelurilor nervoase din partea celui care-i dăduse punga ciudată și care i-a cerut în repetate rânduri s-o ducă la destinație. Odată ajunsă la poliție, oamenii legii au descoperit că tubul de pastă de dinți conținea aproximativ 2 grame de metamfetamină, care a fost confiscată.

Reacția Uber a surprins-o pe australiancă

În timp ce polițiștii investigau substanța găsită în tubul de pastă de dinți, Jess i-a contactat pe cei de la Uber și i-a informat că a fost tratată nedrept de un agent din departamentul de customer service care a și certat-o deoarece n-a livrat pachetul la adresa stabilită. În plus, ea n-a putut să-și recupereze banii pe cursa care nu s-a mai materializat. Reacția Uber s-a lăsat așteptată, Jess spunând că n-a primit niciun răspuns vreme de mai multe săptămâni, timp în care ea a rămas cu un rating de o stea în aplicație, feedback primit din partea utilizatorului nemulțumit care-i dăduse drogurile, dar și cu paguba. În plus, contul acelui utilizator a rămas activ pe Uber, în primă instanță.

Sydney Morning Herald a scris, însă, că Uber a revenit cu un răspuns în doar cinci ore după ce compania a fost interpelată de jurnaliști, iar șoferiței i s-a comunicat că „se vor lua măsurile care se impun în această situație”. În plus, Uber a spus că va rambursa valoarea călătoria și va șterge acel review negativ, iar persoana care a încercat s-o transforme pe Jess în cărăuș de ocazie nu va mai putea folosi Uber Eats.

„Uber nu a reușit să ne ofere un mediu sigur de muncă”, a spus Jess care a remarcat că Uber apără, mai degrabă, interesele clienților peste cele ale șoferilor. Ea a adăugat că a făcut publică povestea pentru a-i ajuta și pe alți șoferi Uber care, poate, n-au primit susținerea de care au avut nevoie în diverse situații din partea companiei de ride sharing.

Sursa foto: By Creative Lab / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri