Uber România a lansat oficial serviciul prin care poți comanda curse cu mașini de lux, care îți permite să rezervi o cursă chiar și cu 30 de zile înainte, la orice oră și în orice zi, dar și la prețuri pe măsură.

Reprezentanții locali ai companiei au explicat că opțiunea Uber Black vine în special pentru cei care își doresc ceva mai multă flexibilitate în ceea ce privește timpii de așteptare.

„A existat mereu o piață pentru un serviciu ca Uber Black în România. Am venit cu el acum pentru că știam că era nevoie de acest serviciu. În comparație cu UberX, la care timpul de așteptare este de 3 minute, pentru Uber Black este de 5 minute. Uber Black nu este doar despre mașini de lux, aspectul cel mai important pentru noi este timpul de așteptare, care este mai flexibil decât la celelalte opțiuni”, a explicat Ana Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber, pentru regiunea Europei Centrale și de Est (Foto).

Ana Maria Borlovan - Uber Romania

(Ana Maria Borlovan - sursa foto: Uber România)

Potrivit oficialului Uber, serviciul mai este prezent și în alte capitale mari, precum Londra, New York sau Paris. Totodată, șoferii care sunt incluși în serviciul Uber Black au un rating de cel puțin 4,85 din 5 stele.

Analizăm de 2 ani posibilitatea introducerii serviciului Uber Black și în România. Ne-am dorit mereu să aduce servicii în plus, dar am mai fost și pandemia, așa că a trebuit să regândim strategia noastră. În ceea ce-i privește pe șoferii care vor fi înscriși pentru Uber Black, aceștia vor putea să selecteze în continuare să preia curse și pentru celelalte opțiuni, dar dacă vor, de exemplu, într-un weekend să preia doar curse pe Uber Black, atunci șoferii vor primi doar comenzi pentru Uber Black”, a explicat pentru wall-street.ro, Ana Maria Borlovan.

În ceea ce privește modelele, printre ele se regăsesc modele Tesla, Mercedes E Classe, Skoda Enyaq sau Volkswagen ID.4.

Deși compania a anunțat-o oficial pe 11 mai, opțiunea era deja activă, în testare, în aplicație, ocazie cu care am putut compara prețurile în raport cu celelalte opțiuni clasice.

Cât costă cursele cu Uber Black

(Sursa foto: Uber România)

Pentru a ne face o idee cam care vor fi prețurile, am făcut trei simulări pentru trei curse cu distanțe diferite, cu o zi înainte de lansarea oficială, adică pe 10 mai. Trebuie să menționăm că nu era o oră de vârf la momentul căutărilor noastre, iar clienții serviciilor de ride-sharing știu că tarifele variază destul de mult de la o oră la alta, dar și de la o zi la alta. În plus, alte modificări ar putea fi efectuate după lansarea oficială.

Pentru o cursă relativ scurtă, din zona Obor până la Hotelul Radisson Blu, adică până pe Calea Victoriei, tariful pe clasicul UberX era 17,93 lei, în jurul orei 13.30. Pentru cealaltă variantă premium, Uber Select, aceeași cursă costa 22,52 de lei.

Cu Uber Black, însă, prețul era dublu față de UberX, adică 38.00 de lei, după cum puteți vedea și în captura de ecran din aplicația mobilă a serviciului de transport alternativ.

În cazul unei curse pe o distanță ceva mai mare, între Obor și Aeroportul Internațional Henri Coandă, o cursă cu Uber Black costa 99 de lei, în timp pe varianta UberX costa puțin peste 58 de lei. Cu Uber Select tariful era de 73,5 lei.

Cursa cea mai lungă testată a fost între Sub Plaza și aeroportul din Otopeni, deci se poate să avem curse și mai lungi. Dacă pe UberX cursa costa 86 de lei, cu Uber Black tariful era de 135 de lei.

Pe Uber Select tariful era undeva la 110 lei. Așadar, cu cât crește tariful, diferența de preț este mai mică între Uber Black și alternativele deja cunoscute la Uber.

Pe lângă UberX, Uber Select și Uber Black, compania mai oferă și alternativele Uber Confort, Uber Green (transport cu mașini electrice), dar și servicii de transport bagaje și închiriere de trotinere electrice.

Cu ce se diferențiază Uber Black de alte produse din aplicație

1. Șoferi de top la fiecare cursă. Șoferii care aleg să conducă cu Uber Black trebuie să mențină un rating minim de 4.85 și să fie licențiați conform legislației în vigoare.

2. Clasa business a ridesharing-ului. Serviciul oferă mașini premium cu scaune din piele, spațiu pentru picioare și un nivel superior de confort. Pasagerii se pot aștepta la aceeași calitate în fiecare cursă, cu modele de la branduri precum Lexus sau Jaguar.

3. Opțiuni gândite pentru a oferi pasagerilor cursa ideală. Pasagerii vor beneficia de o cursă așa cum își doresc. Aceștia își pot personaliza călătoria cu doar câteva apăsări de buton în aplicație, pentru a transmite preferințele șoferilor:

  • Modul Silențios: dacă pasagerii au nevoie să răspundă la mail-uri sau vor doar să se relaxeze, cursa poate fi una silențioasă prin simpla apăsare a unui buton. Dacă, în schimb, preferă o conversație, pot selecta această opțiune.
  • Ajutor cu bagajele: pasagerii pot anunța șoferii că au nevoie de ajutor pentru bagajele lor.
  • Controlul temperaturii: pasagerii pot comunica temperatura pe care o doresc înainte de a urca în autovehicul.

4. Preluări mai flexibile. Pasagerii se pot bucura de mai mult timp pentru a ajunge la mașină – 5 minute până la aplicarea taxei de așteptare, față de cele 3 minute disponibile în alte servicii precum UberX.

Sursa foto: Uber România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri