Dan Boabeș, antreprenorul din spatele unor companii precum CityLink și SimPlus, este noul proprietar al Meridian Taxi, care se desprinde astfel de Grupul Meridian cunoscut pentru afacerile sale din domeniul auto. Boabeș a declarat pentru wall-street.ro că serviciul de taximetrie Meridian are potențialul de a deveni un brand național, nu doar unul local, iar dezvoltarea începe de la partea de tehnologie.

Meridian Taxi, una dintre cele mai importante nume din zona de taximetrie de la noi, a părăsit grupul Meridian și a fost preluat de Dan Boabeș. Acesta colabora, deja, de peste șapte ani cu grupul Meridian, fondat de frații Călin și Gheorghiță Bultoc, oferind soluții pe partea de tehnologie printre care s-a numărat și funcția Cost Control.

„Grupul Meridian este unul mare, iar Meridian Taxi este doar o mică parte a activității lor. Acum, ei au simțit nevoia să se concentreze pe afacerea lor de bază, iar noi, livrându-le deja partea de software și interacționând destul de des pe partea de operațiuni, [am preluat partea de taxi] ca ceva natural fiind și în zona aceasta de mobilitate de foarte mult timp”, a spus Boabeș despre oportunitatea de a prelua Meridian Taxi, o companie cu o istorie de peste două decenii în domeniu.

Antreprenorul, care are în spate o experiență de 12 ani cu proiecte diverse din zona de mobilitate, inclusiv pe partea de achiziție online a biletelor pentru transport public, a spus că Meridian Taxi are potențialul de a ajunge un brand cu întindere națională. „În prezent, partea aceasta de taximetrie suferă foarte mult de granularitate. Dacă vorbim de ride sharing, în orice oraș mare poți folosi una dintre cele două mari aplicații, pe când la taxi este mai complicat”, a explicat antreprenorul.

Noul patron Meridian Taxi: Compania poate deveni o opțiune bună pentru zona corporate

Boabeș este de părere că jucătorilor din taximetrie nu le lipsește doar întinderea națională pentru a se putea lupta cu companiile mari de ride hailing, ci trebuie adresate și problemele pe partea de tehnologie și disponibilitatea mașinilor.

Aplicația Meridian Taxi [pentru comenzi] trebuie actualizată. Este un produs dezvoltat de noi, dar n-au fost resurse financiare”, a spus Boabeș care a subliniat și că funcția Cost Control a fost dezvoltată tot de compania sa, încă din 2015, pentru a adresa una dintre marile probleme din taximetrie: cea legată de preț. „Partea de variațe a costului pentru că în cazul alternativelor non-taxi variația costului este foarte mare și, dacă vorbim mai ales de companii, acestea nu-și pot bugeta serviciile de transport pentru angajați, iar Meridian Taxi poate fi o opțiune bună pentru companii”.

Antreprenorul a spus că nu are în calcul, în prezent, o extindere a flotei auto (care include deja circa 1.500 de mașini, cu trei nivele de tarifare) și nici nu este analizat imediat un nou serviciu de taximetrie pe aria de serviciu high-end. „Nu ne propunem foarte multe pentru început. O luăm pas cu pas, iar primul pas este partea de tehnologie. Ulterior, vom putea îmbunătăți și flota, poate pe partea de mașini noi hibride sau electrice”, a explicat antreprenorul care, în 2021, a ieșit complet din compania CityLink, cea care preluase Itaxi, serviciu de rezervări pe taxi din Republica Moldova. În 2022, Boabeș a fost numit Country Manager al Black Cab, iar acesta numește această evoluție „o experiență utilă” și în contextul preluării Meridian Taxi.

Sursa foto: LIAL, Vlad Ispas / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri