Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care stabileşte obligaţia conducătorilor de autovehicule de a folosi, în timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri publice, luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă, notează Agerpres.

S-au înregistrat 245 voturi "pentru" şi o abţinere. Proiectul completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

"În circulaţia pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere sunt obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă", prevede proiectul.

În legea în vigoare se prevede obligaţia folosirii în timpul zilei a luminilor de întâlnire sau a luminilor pentru circulaţia diurnă doar pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe cele naţionale europene (E).

Camera Deputaţilor este for decizional.

Permis de conducere suspendat pentru cei care nu-și plătesc amenzile. Ce prevede proiectul de lege

Circuli pe drumurile publice în timp ce te așteaptă, la cutia de scrisori, mai multe amenzi neplătite? Dacă un proiect de lege propus de parlamentarii de la putere va trece, nu vei mai putea face acest lucru deoarece îți va fi suspendat dreptul de a conduce până la plata tuturor datoriilor către stat.

Șoferilor li se pregătește, din nou, ceva. A revenit proiectul de lege care prevede că cei care nu și-au plătit amenzile de circulație își pierd și dreptul de a merge pe drumuri până-și plătesc respectivele penalizări. Este vorba de un proiect depus depus la Senat care prevede că șoferii au la dispoziție 60 de zile să-și plătească contravențiile dacă nu vor să rămână pietoni. Un proiect similar a fost dezbătut de legiuitori și anul trecut.

Actul normativ a fost depus și la Comisia de Apărare din Camera Deputațiilor, acesta fiind și forul care va da votul final pe proiectul de lege propus de parlamentari de la PNL, PSD, UDMR și neafiliați. Prin acest proiect se aduc modificări a Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice cu modificările şi completările ulterioare a Codului Rutier.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri