Un Citroen 2CV confecţionat din lemn, cu o valoare estimată între 150.000 şi 200.000 de euro, va fi scos la licitaţie pe 4 iunie în Franţa, au anunţat adjudecătorii Aymeric şi Philippe Rouillac, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

''Este singura maşină confecţionată din lemn din lume în perfectă stare de funcţionare. Este o vânzare neobişnuită. Este în acelaşi timp un automobil unic, dar şi o operă de artă'', a precizat pentru AFP Aymeric Rouillac.

Adjudecătorii au estimat preţul de vânzare al maşinii pe baza ''recordului mondial stabilit pentru o 2CV'', vândută pentru 176.000 de euro. Modelul acesta are ''potenţialul de a bate recordul'', estimează Rouillac.

Licitaţia va avea loc la Montbazon, o comună din centrul Franţei.

Caroseria modelului 2CV, de tip AZKA şi datând din 1955, a fost realizată în întregime din lemn de pomi fructiferi de dulgherul şi tâmplarul francez Michel Robillard.

A fost folosit lemn de nuc pentru aripi, lemn de păr pentru caroserie şi lemn de măr pentru portiere şi portbagaj.

''Vehiculul a trecut inspecţia tehnică, are un talon din 1957, este înmatriculat, asigurat şi poate aşadar să circule pe stradă'', a precizat Aymeric Rouillac.

Robillard, care a mai confecţionat machete din lemn pentru Ferrari, a început construcţia modelului 2CV în 2011.

''Mi-am petrecut cinci ani din viaţă, 5.000 de ore de muncă, de pasiune, ziua, iar câteodată şi noaptea. Iar 2CV a plecat din atelierul meu în septembrie 2017'', a amintit el pentru AFP.

''Simt o înţepătură în inimă. Dar am deja un alt proiect nebunesc în minte: confecţionarea unui DS21 Cabriolet Chapron, în 27 de luni, pentru a marca aniversarea a 70 de ani de la lansarea modelului DS'', a anunţat pensionarul.

Sursa foto: Citroen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri