Un studiu carVertical a arătat că doar 45% dintre șoferii din România știu ce este un VIN (seria de șasiu) și au verificat istoricul unei mașini înainte de a o cumpăra, sugerând că mulți cumpărători încă mai au încredere în norocul lor atunci când cumpără un vehicul second-hand.

În 2022, carVertical a efectuat un sondaj la scară largă asupra nevoilor și motivațiilor clienților săi. „Am întrebat de ce oamenii folosesc rapoartele de istoric auto, ce le place la serviciul nostru, cum văd piața vehiculelor uzate din țara lor și cum cumpără mașini second-hand”, spune Rokas Medonis de la carVertical.

Întrucât 26% dintre români cheltuiesc între 1.000 și 3.000 de euro pentru o mașină, ei riscă să sufere pierderi semnificative în cazul unei afaceri proaste. Pe lângă informațiile despre diferențele dintre utilizatorii de la o țară la alta, rezultatele au arătat, de asemenea, că rapoartele de istoric al vehiculelor sunt încă văzute ca un serviciu pentru pasionați și experți.

Furnizorul de istoric auto colaborează și cu principalele portaluri de anunțuri din România - Autovit.ro/OLX fiind principalul partener. 1 din 5 mașini din țară are kilometraj modificate, ceea ce face ca raportul istoric să fie un instrument valoros pentru a lupta împotriva escrocilor. „Peste 50% dintre anunțurile auto nu menționează țara lor de origine. Oferind un raport de istoric pentru clienții noștri, reducem riscul de fraudă și le construim încrederea”, spune Alexandra Dobre de la Lajumate.ro, un alt partener al carVertical..

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri