Andrei Carabelea, primarul orașului Piatra-Neamț, a declarat la postul local Monitor TV că majoritatea blocajelor din trafic sunt produse de lipsa de educație și de responsabilitate a pietonilor. El i-a încurajat pe cetățenii din oraș să nu traverseze singuri, ci să mai aștepte cel puțin o persoană care vrea să treacă strada.

”Vedem în fiecare dimineață blocaje în trafic. Cea mai mare parte a acestor blocaje este determinată de lipsa acestei educații și de lipsa unei responsabilități colective.

E pur egoism să calci, să te îndrepți spre trecerea de pietoni fără să aștepți să mai fie măcar o persoană lângă tine”, a spus primarul liberal din Piatra Neamț la Monitor TV.

”Eu, ca pieton, niciodată nu traversez de unul singur. Nu mă angajez în traversarea unei străzi pentru că generez opriri succesive. Dacă la fiecare secundă sau la fiecare 10 secunde, nici nu aștepți să treacă o persoană strada și te angajezi și tu în trecerea străzii, este evident efectul pe care îl vedem uneori în fiecare dimineață.

”Fac acest apel să avem înțelegere unii față de ceilalți, mai ales atunci când traversăm pe trecerea de pietoni, nu numai să ne asigurăm, pe cât posibil să mai așteptăm o persoană, două, pentru a traversa trecerea fără a genera niște blocaje extraordinare în trafic”, a mai spus Carabelea.

Orașul Piatra-Neamț a devenit faimos pentru trecerea de pietoni cu 15 semafoare.

Conform datelor INS, în tot județul Neamț sunt înregistrate 147.000 de autoturisme și 24.000 de vehicule de marfă - în jur de 2% din totalul la nivel național. Populația este de circa 442.000 de persoane, 2,2% din toată populația țării.

Sursa foto: Catalin Balau / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri