Tesla a lansat primul său model electric în 2008, dar chiar și acum, la 15 ani distanță, mai sunt persoane care au rămas cu impresia că o mașină pe baterii, care n-are un motor tradițional, are nevoie de combustibil fosil pentru a funcționa. Cel puțin acesta a fost instinctul unei șoferițe din Marea Britanie care a ajuns subiect de discuție pe Twitter chiar și pentru CEO-ul Tesla, Elon Musk.

Tesla Model Y se numără printre cele mai populare modele electrice de pe piață, crossover-ul compact al companiei americane fiind lider de vânzări pe mai multe piețe europene. Nu ar fi, deci, o surpriză să te întâlnești cu o Tesla Model Y pe șosea, dar aceasta ar fi o prezență mai puțin firească în fața unei pompe dintr-o benzinărie. O șoferiță din Albion, „la capătul unei zile foarte lungi”, a uitat că mașina sa are nevoie de curent, nu de benzină, și a fost filmată cum încearcă să-și realimenteze Model Y-ul.

În România, Dacia este producătorul celei mai populare mașini electrice, dar Tesla ocupă locul 2, iar un Model Y începe de la 47.240 de euro - fără ecotichete Rabla Plus. De banii ăștia primești o mașină cu o autonomie de 455 kilometri (în ciclul WLTP) și care 100 km/h cu start de pe loc în 6,9 secunde în drumul către o viteză maximă de 217 km/h. Vorbim de varianta cu motor electric doar pe puntea spate de 295 cai putere și 420 Nm care vine cu o baterie de 57,5 kWh pe o arhitectură de 400 V.

Nu știm ce versiune apare în videoclipul cu șoferița confuză - care a strâns cam 40 de milioane de vizualizări până în acest moment - dar filmarea a ajuns și sub ochii lui Elon Musk, iar acesta a comentat că „lucrurile acestea se mai întâmplă - obiceiurile vechi dispar greu”. Cum clipul a devenit viral, șoferița a comentat și ea pățania prin care a trecut spunând că avea „o zi grea” și că „nu știu ce voiam să fac, mă vedeam deja la casierie cumpărând niște bomboane”.

Revenind la România, Tesla Model Y mai este disponibilă și în variantele Long Range (de la 52.240 euro) și Performance (de la 59.990 euro). Există, însă, și opțiuni de EV-uri mai ieftine pe piață, iar Wall-Street.ro a realizat un top 10 cu cele mai accesibile variante, luând în calcul și reducerea maximă posibilă prin Rabla Plus cu toate bonusurile incluse.

Sursa foto: Tesla

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri