Ferrari SP1 se numără printre modelele cele mai exclusiviste ale constructorului din Maranello, primul model din seria Icona fiind produs într-o serie limitată de doar 499 de exemplare. Cum fiecare costă cam 1,6 milioane de euro, este de așteptat ca doar bogații lumii să și-l poată permite, dar acum există o alternativă care nu costă decât 36.000 de euro. Singura problemă este că acest Ferrari SP1 este făcut din Lego și nu are motor.

Legoland-urile le propun vizitatorilor o serie de atracții interesante pentru pasionații micilor piese care nu trebuie călcate. Legoland Billund Resort este primul parc tematic de acest tip din lume, fiind inaugurat în 1968. Recent, în parcul danez a fost dezvelită o nouă atracție, creată special pentru pasionații Căluțului Cabrat. Este vorba de o replică la scara 1/1 a Ferrari-ului Monza SP1, un mod exclusivist cu un singur loc, inspirat din modelele de curse ale aniilor '50.

Deși machetei din piese Lego îi lipsește motorul de 6,5 litri V12 care tronează sub capota imensă a originalului, numărul de piese necesar pentru această construcție rămâne impresionant: 383.000, în total, acestea fiind asamblate în Cehia. Artizanii Lego au petrecut 339 de zile muncind la acest proiect, iar Ferrari-ul din Lego cântărește aproape o tonă. Proiectul a primit binecuvântarea casei din Modena, Legoland-ul danez găzduind și o Kia din Lego în mărime naturală. Este vorba de o berlină EV6 pentru care au fost necesare peste 350.000 de piese.

Inginerii Ferrari au participat la această lucrare și i-au sfătuit pe cei de la Lego care au inclus și câteva elemente împrumutate de la Ferrari-ul autentic, respectiv jantele și volanul multifuncțional. În trecut, Lego a prezentat un motor V8 funcțional, în miniatură, dar mașina aceasta n-a fost echipată cu vreun agregat din piese Lego, fiind vorba de un exponat static.

Atenția pentru detalii este crescută, fiind replicate cu atenție chiar și farurile din multiple elemente ale modelului Monza SP1, pe lângă linia aerodinamică a roadster-ului fără parbriz. În trecut, alte echipe Lego sau persoane pasionate au construit vehicule similare în mărime naturală, inclusiv un Bugatti Chiron care se poate mișca din loc, de unul singur.

Sursa foto: Lego

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri