Un Ferrari SF90, care se laudă cu 986 de cai putere și o accelerație de 2,5 secunde până la 100 km/h nu poate sta lângă o berlină Tesla Model S Plaid. Pentru a confirma și mai clar că o electrică excelează în clasicele curse de accelerare, la această „liniuță” a fost chemat și un Porsche 911 Turbo S care este de-a dreptul neputincios cu doar 650 de cai putere.

Mașinile electrice devin tot mai populare, iar dacă vorbim de lumea modelelor sportive, EV-urile sunt într-o ligă proprie când vine vorba de accelerație. Recent am scris despre Rimac Nevera, hypercarul 100% electric care a doborât 23 de recorduri de viteză. Printre ele se numără și recordul de accelerație 0-60 mph, acest exercițiu fiind bifat în doar 1,74 secunde. Nu este, deci, vreo surpriză faptul că Tesla Model S Plaid poate ține pasul cu modele exotice de la Ferrari și Porsche.

Tesla a scos capul în lume, la finele aniilor '00, cu Tesla Roadster, o sportivă decapotabilă cu ADN de Lotus care nu impresiona la niciun capitol, dar care a arătat că EV-urile pot redeveni importante pe piață. A urmat apoi Model S, Model 3, Model X și Model Y - aceasta fiind ordinea în care Elon Musk își dorește să le înșiruim, din motive evidente. Dintre acestea, Model S, de a cărui design s-a ocupat fostul șef de design de la Mazda, este și regina în materie de performanță.

Varianta de top, denumită Plaid, se laudă cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în 2,1 secunde, o viteză maximă de 282 kmh și 1.020 de cai putere de la trei motoare electrice. Cu un cuplu aberant de 1.482 Nm, aproape că nu contează că mașina cântărește 2,1 tone. Tocmai asta vedem și în clipul celor de la CarWow care au găsit un Ferrari SF90 și un Porsche 911 Turbo S, mașini care au motoare tradiționale, deși SF90 se laudă cu tehnologie Plug-In Hybrid (trei motoare electrice pe lângă un agregat turbo de 4,0 litri V8).

Pe hârtie, cele două supercaruri stau net superior la capitolul greutate: Porsche-le (650 de cai putere și 800 Nm) are o greutate de 1,6 tone, iar Ferrari-ul este puțin mai ușor, dar are aproape 1.000 de cai putere și la fel de mult cuplu ca Porsche-le cu al său boxer cu șase cilindri de 3.800 cmc. Ferrari-ul este deja călit, căci a mai mâncat bătaie de la o Tesla, respectiv de la SUV-ul Model X într-o altă „liniuță” comparativă în care locul Porsche-ului a fost ținut de un Lamborghini Aventador. Tesla costă 130.470 euro în România, în condițiile în care Ferrari-ul sare ușor de o jumătate de milion de euro.

Sursa foto: Captură video / YouTube.com / carwow

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri