Noua grila a taxei de prima inmatriculare va evita ca Romania sa fie invadata de masini second-hand, iar in 2008, daca noua grila se va aplica, vanzarile de masini noi ar putea chiar sa creasca usor, cu cel mult 5%, a spus, citat de NewsIn, Fracois Fourmont, director general Dacia.

"Stiu ca Guvernul discuta cu UE noua grila si am inteles ca ea va intra in vigoare la 1 ianuarie 2008. Eu consider ca daca noua grila va fi aplicata vanzarile de vehicule de ocazie vor creste, in special la cele cu motor Euro 3 si Euro 4, iar vanzarile de vehicule noi nu vor fi afectate de evolutia vanzarilor second-hand", a spus Francois Fourmont.

Potrivit directorului general al Dacia, "daca la anul se va aplica grila despre care se discuta in prezent, cred ca vanzarile de masini noi vor ramane stabile, sau pot chiar sa creasca usor cu 5%".

"Cred ca propunerea actuala raspunde la mai multe chestiuni: se ia in calcul nivelul de poluare al masinilor de la Euro 2 in jos, si impactul acestora asupra mediului, iata ce s-a intamplat in Polonia, sau ce se intampla acum in Bulgaria. (...) Noua grila protejeaza Romania si va impiedica invazia vehiculelor poluante mai vechi de zece ani, spre exemplu. in acelasi timp, noua grila raspunde si observatiilor venite de la Bruxelles si va evita transformarea Romaniei in cosul de gunoi al Europei", a mai spus Francois Fourmont.

Fourmont nu a dat prognoze legate de vanzarile Dacia in 2008, pana cand modificarile taxei nu vor deveni definitive. Pentru 2007, prognoza de vanzari pentru Dacia este 100.000 - 110.000 unitati, insa Fourmont a precizat ca cea mai mare problema a companiei este sa faca fata cererii venite din strainatate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Renault concediază angajați cât populația Urziceniului
Setari Cookie-uri