Automotive News Data Center, care publica un influent clasament anual al producatorilor de automobile, a anuntat ca, anul trecut, cel mai mare fabricant japonez de automobile, Toyota, a vandut cu 128.000 de automobile mai mult decat General Motors.

In realizarea clasamentului, au fost incluse si vanzarile efectuate de o companie subsidiara in totalul companiei-mama ce detine o participatie majoritara.

Grupul GM, cu sediul la Detroit, care a detinut in ultimii 76 de ani pozitia de lider in clasamentul mondial al producatorilor de automobile, a inclus si aceste automobile, in numar de 420.140 pentru anul 2006, in calculul productiei totale.

Citeste si:

De asemenea, datele de vanzari ale grupului nipon includ si vanzarile diviziilor Daihatsu Motor Co. si HinoMotors Ltd.

Chiar si conform datelor emise de General Motors, vanzarile globale inregistrate in primul trimestru al acestui an au fost cu 70.000 de unitati sub nivelul atins de rivalul nipon.

Oficialii Toyota s-au declarat increzatori in pastrarea sefiei clasamentului si in 2007, mizand pe vanzari de 9,34 milioane automobile, peste estimarile GM, care se ridica la 9,2 milioane unitati.