Chrysler a anuntat o investitie de 450 de milioane de dolari in una dintre fabricile sale de motoare din SUA, care va produce noua generatie de motoare V-6, relateaza Journal Times.

Investitia vizeaza fabrica de motoare Chrysler din Kenosha, Wiscounsin si va oferi 700 de noi locuri de munca in program full-time. Eforturile producatorului de automobile se incadreaza intr-un program mai complex de restructurare, care va include investitii de trei miliarde de dolari.

Fabrica va fi reutilata incepand cu luna iunie 2010 si va incepe fabricarea noilor motoare Phoenix V-6 in ianuarie 2011. Fabrica din Kenosha va produce 400.000 de motoare pe an, la o capacitate maxima de productie.

Motoarele din noua familie Phoenix, care se afla in prezent in stadiul de design si testare, vor fi mai usoare in greutate si vor dovedi o eficienta crescuta a consumului de combustibil. Motoarele Phoenix vor fi produse si in varianta de patru cilindri. Noua investitie urmeaza planul general lansat de Chrysler de a produce motoare, osii si sisteme de transmisie care vor genera un consum redus de combustibil.

DaimlerChrysler a vandut recent 80% din grupul Chrysler companiei Cerberus Capital Management. In primul trimestru al acestui an, Chrysler a vandut un total de 593.291 de vehicule in SUA, in scadere cu 3,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rivalii Chrysler pe piata interna, General Motors si Ford au redus, de asemenea, vanzarile engros. In ultimii sase ani, Grupul Chrysler si-a marit productivitatea cu 25%, ajungand la o medie de 32,90 de ore pentru fabricarea unui automobil.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Jeep va lansa un SUV "ultra compact" in 2022