Numarul de inmatriculari al masinilor la nivel european a scazut pentru a patra luna consecutiv, cu 1,6%, anunta Asociatia Europeana a Constructorilor de Automobile (ACEA).
Numarul de inmatriculari al masinilor noi a scazut cu 0,6% in perioada ianuarie – mai. Vanzarile in noile state membre ale Uniunii Europene au avut o crestere de 11,1% , in timp ce in tarile din Europa de Vest s-a inregistrat o scadere de 2,4%, anunta publicatia franceza La Tribune.

Desi Franta a avut o scadere de 2,8% a numarului de inmatriculari, cea mai importanta scadere s-a inregistrat in Germania, 11,1%. In schimb, Anglia a avut o crestere de 2,2% in ultimul an, in timp ce piata din Spania a ramas stabila.

Primele cinci luni ale anului au aratat o scadere neta a inmatricularilor la nivel european, in raport cu aceeasi perioada a anului trecut. In luna mai, Renault a inregistrat o scadere de 11,5%, Nissan un declin de 15,7%, Hyundai, de 13% iar General Motors, de 8,9%. Grupul Ford a avut o scadere de doar 2,5% in timp ce Wolkswagen Group a afisat o scadere de 2,8%.

In aceeasi perioada, Grupul PSA Peugeot Citroen a inregistrat o crestere de 2,3% a numarului de inmatriculari, la fel ca si DaimlerChrysler, care a avut o crestere de 2%. BMW a inregistrat cea mai mare crestere, de 5,2% urmat de Fiat cu 4,8%.

Totusi pe piata automobilelelor din Italia, datorita masurilor laute de guvern pentru a incuraja cumpararea de masini noi mai putin poluante, a insemnat o crestere de 7,3%.

Cifrele anuntate de Asociatia Europeana a Constructorilor de Automobile privesc cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, cu exceptia Ciprului si a Maltei, si membrii Asociatiei Europene a Liberului Schimb (AELE).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri