Producatorul japonez Mazda va lansa, in octombrie, pe piata romaneasca, cea de-a treia generatie a modelului de clasa mica, Mazda2, masina care va costa incepand de la 9.990 de euro, cu toate taxele incluse
Mazda2, mezinul gamei producatorului nipon in Europa, model care in Japonia se numeste Demio, vine cu un design nou si un aspect mai sportiv fata de predecesorul sau aflat in prezent pe piata.

Noua generatie Mazda2 este cu patru centimetri mai scurta decat precedenta si, in medie, cu 100 de kilograme mai usoara. Modelul va fi disponibil in doua variante de motorizare pe benzina, de 1,3 litri cu versiunile de 75 si 84 cai putere si 1,5 litri - 103 cai putere. Ulterior va fi lansata si o varianta diesel. in Romania, preturile incep de la 9.990 euro cu toate taxele incluse, pentru versiunea cu motor de 75 de cai.

Compania a prezentat Mazda 2 in premiera la salonul auto de la Geneva, in primavara. Noua generatie este produsa in Japonia, la Hiroshima, in timp ce generatia precedenta era produsa la fabrica Ford din Valencia (Spania).

Prima generatie Mazda2 a aparut pe piata in 1996, iar a doua si-a facut debutul in 2002. in ultimii zece ani pe plan mondial s-au vandut aproximativ un milion de unitati din cel mai mic model european al Mazda. Pentru a treia generatie, producatorul japonez estimeaza vanzari pe piata europeana de 10.000 unitati in 2007 si de 70.000 unitati in 2008.

Mazda estimeaza ca va vinde, anul acesta, 1.250 de masini in Romania, de peste trei ori mai mult decat in 2006, si previzioneaza ca, peste trei ani, va avea 1,7% din piata masinilor de import, dupa ce in 2006 a avut 0,3%.

Japonezii estimeaza ca vor incheia anul 2007 cu o cota de 1,2 - 1,4% din piata masinilor de import in Romania, tara pe care o considera ca avand cel mai mare potential de crestere din regiune.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri