"Cerberus este unul dintre actorii din cursa" pentru achizitia celor doua divizii ale Ford, evaluate la aproximativ sase miliarde dolari, au afirmat doua surse pentru cotidianul financiar german.

Cerberus pare a se fi specializat in investitii in sectorul productiei de automobile, cea mai recenta achizitie de notorietate repezentand-o preluarea grupului Chrysler, pentru 7,4 miliarde dolari.

Conform unor surse din piata, americanii de la Blackstone si britanicii de la Cinven ar fi deasemena interesati de preluarea celor doua divizii ale Ford.

Citeste si:

Niciuna dintre bancile care consiliaza constructorul american in aceasta problema (Goldman Sachs, Morgan Stanley si HSBC) nu au oferit detalii privind potentialii actori interesati de aceasta preluare.

Ford intentioneaza sa vanda cele doua divizii pentru a se putea concentra pe redresarea activitatii sale principale din SUA, dupa ce a renuntat si la Aston-Martin.

Desi Ford nu ofera detalii despre performantele individuale ale brandurilor sale, se cunoaste faptul ca divizia sa de lux a inregistrat pierderi in valoare de 327 milioane dolari anul trecut.